JT ragina skurdžiausiai gyvenantiems žmonėms pasaulyje skirti bazines išmokas | KaunoDiena.lt

JT RAGINA SKURDŽIAUSIAI GYVENANTIEMS ŽMONĖMS PASAULYJE SKIRTI BAZINES IŠMOKAS

Beveik 3 mlrd. skurdžiausiai gyvenančių žmonių turėtų gauti laikinas bazines išmokas, o taip esą būtų stabdomas koronaviruso plitimas, skelbia Jungtinių Tautų plėtros programa (UNDP).

Besivystančiose šalyse augant COVID-19 atvejų skaičiui, būtina imtis priemonių apsaugoti pažeidžiamus šių šalių gyventojus.

Pasak UNDP, per mėnesį reikalingas 199 mlrd. dolerių finansavimas, kad 2,7 mlrd. skurdžiausiai gyvenančių Žemės gyventojų būtų suteiktos bazines išmokos, už kurias jie įsigytų maisto, vaistų ir sumokėtų už švietimą.

Koronavirusas sukėlė daugybę problemų skurdžiose šalyse, kur milijonai žmonių dirba neoficialiai, todėl jiems neprieinama valstybės parama ar socialinė apsauga.

„Precedento neturintiems laikams reikalingos precedento neturinčios socialinės ir ekonominės priemonės“, – teigė UNDP administratorius Achimas Steineris.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pensininke

Jeigu leidžiate komentuoti ,neiškraipykite komentaro skelbdami !!

Pensininke

Skurdziausiais tapo sąžiningi, kurie nevoge,nekombinavo.Dauguma dirbo,bet nebuvo įdarbintais,nes kitaip buvai nereikalingas,neskunde tokius darbdavius,kurie mokėjo vokeliuose ,nes būtum netekęs darbo. Manau reikia remti tokius ,nes gelbėdamiesi neprarado žmoniškumą, nes reikejo išgyventi.Tokie daug ko neteko,pirmiausia darbo stažo,išejys i pensiją tapo ubagais,pensiją maža,darbi stažo trūksta ir visą tai ne del savo kaltės o del to, kad tokia sistema buvo Lietuvoje. daugiausia ir reikia remti tokius,nes daugumai verslininkų tapo per jų dėka turtingesni.

JT skirkite dalį savo didelių algų tinginiams,narkomanams išlaikyti.Tai labai ,,geras,,jūsu sumanimas.Matyt daugiau nesugebat ką prigalvoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS