Lenkijos opozicijos lyderis kaltina valdančiuosius veidmainyste dėl migrantų | KaunoDiena.lt

LENKIJOS OPOZICIJOS LYDERIS KALTINA VALDANČIUOSIUS VEIDMAINYSTE DĖL MIGRANTŲ

  • 3

Lenkijos opozicijos lyderis Donaldas Tuskas ketvirtadienį apkaltino konservatyviąją vyriausybę veidmainyste, nes ji, jo teigimu, priėmė daug darbuotojų iš užsienio, nepaisant prieš migrantus nukreiptos retorikos ir pastatytos tvoros pasienyje su Baltarusija.

D. Tuskas, buvęs ministras pirmininkas ir buvęs aukšto rango Europos Sąjungos pareigūnas, tvirtino, kad vyriausybės veiksmai smarkiai prieštarauja jos oficialioms politinėms deklaracijoms.

Opozicinės Pilietinės koalicijos lyderis D. Tuskas ir Lenkijos žiniasklaida tvirtina, kad vyriausybė pernai priėmė apie 130 tūkst. musulmonų migrantų, nors jos pareiškimai prieš migrantus yra nukreipti daugiausia prieš nekrikščionis.

Jų teigimu, vyriausybė siekia sušvelninti apribojimus, ir tvirtina, kad su tuo susijusi korupcija ir tarptautinių darbo agentūrų spaudimas.

Kaltinimai, kad vyriausybė atvėrė duris Artimųjų Rytų migrantams, yra susiję su netikėtu užsienio reikalų ministro pavaduotojo Piotro Wawrzyko (Piotro Vavžiko) atleidimu praėjusią savaitę.

Pasak žiniasklaidos, atleidimas įvyko Valstybiniam kovos su korupcija biurui atlikus Užsienio reikalų ministerijos patikrinimą, kurio metu daugiausia dėmesio buvo skiriama konsuliniam ir vizų departamentui, vadovautam P. Wawrzyko.

Šie kaltinimai gali smarkiai pakenkti valdančiajai dešiniojo sparno partijai „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) prieš spalio 15 dieną įvyksiančius parlamento rinkimus. Partija siekia beprecedentės trečiosios kadencijos ir per rinkimų kampaniją sustiprino savo įprastą prieš migrantus nukreiptą retoriką.

Premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) teigė, kad atleidimą lėmė, jo teigimu, nepatenkinamas P. Wawrzyko bendradarbiavimas vyriausybėje.

Vyriausybės atstovas spaudai Piotras Muelleris (Piotras Miuleris) šią savaitę sakė, kad P. Wawrzykas padarė klaidą ir, rengdamas naujas taisykles, peržengė vyriausybės migracijos politikos rėmus. Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad pagal naująsias taisykles būtų buvę leista priimti laikinus darbuotojus iš maždaug 20 šalių.

Vidaus reikalų ir administracijos ministerija ketvirtadienį paneigė, kad buvo leista atvykti dideliam migrantų skaičiui, ir teigė, kad „pernai į Lenkiją atvyko mažiau nei 30 tūkst. darbuotojų iš musulmoniškų šalių“.

Praėjusiais metais Lenkija palei sieną su Rusijos sąjungininke Baltarusija pastatė užtvarą, kad užkirstų kelią neteisėtam sienos kirtimui. Pranešimuose teigiama, kad migrantų antplūdį pavyko sumažinti, bet ne visiškai sustabdyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

SENUKS

Tik ne Tuskui skelbtis teisuoliu. Jis toks pat "teisuolis" kaip ir putleris. Reikia tik pažiūrėti jo valdymo laikotarpį ir į jo nuotraukas apsikabinus su putleriu.

Kašubas

pavirtęs niekalu..

Jonas

Tuskas įtartinas ,nepatikias,manau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS