Lenkų žurnalistė: V. Putino biografija – išgalvota, tėvai – netikri, vaikystė – košmariška | KaunoDiena.lt

LENKŲ ŽURNALISTĖ: V. PUTINO BIOGRAFIJA – IŠGALVOTA, TĖVAI – NETIKRI, VAIKYSTĖ – KOŠMARIŠKA

  • 146

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas – tamsiomis legendomis apipintas modernių laikų monstras. Remiantis specialistų nuomone, savo gyvenimą jis susikonstravo iš mažų legendų. Ne vieną dešimtmetį V. Putino biografiją tyrinėjusi lenkų žurnalistė Krystyna Redlich teigia, kad tiesos mažai ne tik diktatoriaus retorikoje, bet ir jo oficialioje gyvenimo istorijoje.

Remiantis oficialia V. Putino biografija, jis gimė 1952 m. spalio 7-ąją tuometiniame Leningrade, dabar – Sankt Peterburge. Jo senelis – Lenino ir Stalino virtuvės šefas, tėvas – Antrajame pasauliniame sužeistas karys, mama dirbo fabrike, močiutę nužudė naciai. Apie jo vaikystę net ir oficialioje biografijoje užsimenama labai nedaug.

Lenkų žurnalistės K. Redllich įsitikinimu, visa tai – melas ir vėliau sukonstruota istorija. Remiantis jos tyrimais, tikroji V. Putino motina – pernai Sakartvele mirusi Vera Putina, o tėvas – eilinis ją apgavęs vaikinas. Vaikystę – tokią, kokios norėjo – diktatorius susikonstravo jau vėliau.

„Tikroji V. Putino motina Vera mokėsi mechanikos technikume ir ten susipažino su kažkokiu vaikinu, kartu apsigyveno, pastojo ir tik tada sužinojo, kad jis vedęs. Vera grįžo pas savo tėvus ir tada gimė Vova – tikrai spalio 7-ąją, bet dviem metais anksčiau, 1950-aisiais“, – išskirtiniame interviu laidai „KK2 penktadienis“ pasakojo žurnalistė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

 

 

Jei tai tiesa, V. Putinas yra dviem metais vyresnis, nei teigiama oficialiai.

Po kurio laiko V. Putina išvyko į praktiką Uzbekistane ir ten susipažino su kartvelų kareiviu Georgijumi Osipašviliu. Apibėręs Verą pažadais, kareivis ją vedė ir parsivežė į Sakartvelo kaimelį Metekhi. Mažasis Vova liko pas moters tėvus. Po kelerių metų, išsiilgusi sūnaus, motina paprašė, kad jį atvežtų į Sakartvelą.

„Veros mama atvežė Vovką, kuriam tuo metu buvo treji metukai. Vovka buvo mėlynakis, šviesių plaukų“, – kalbėjo žurnalistė.

Anot jos, vargai prasidėjo tada, kai vaikas pradėjo eiti į mokyklą.

„Visų pirma, jo patėvis labai nemylėjo, nes jau susilaukė savo vaikų. Antra, jis lankė mokyklą, o Kaukaze būti nesantuokiniu vaiku buvo siaubas. Jis buvo nelaimingas vaikas – alkanas, nusmurgęs“, – pasakojo K. Reidlich.

Remiantis žurnalistės surinkta medžiaga, patėvis Vovą buvo atidavęs, tačiau motina susirado berniuką ir nusprendė, kad visai šeimai bus geriau, jei jis grįš pas jos tėvus.

Kaukaze būti nesantuokiniu vaiku buvo siaubas.

„Tada Vovai buvo jau apie 10 metų – Metekhi kaime jis išgyveno apie septynerius metus, yra įrodymų, kad jis ten mokėsi. Vera prisiminė, kad sūnus labai vertė, o ji jo net neapkabino, kad neapsiverktų pati. Tuomet ji nežinojo, kad sūnų mato paskutinį kartą“, – alternatyvią oficialios istorijos versiją pasakojo žurnalistė.

Putino metamorfozės ir kaip gimsta antžmogiai – laidoje „KK2 penktadienis“ per LNK.LT ir LNK eteryje.

GALERIJA

  • Lenkų žurnalistė: V. Putino biografija – išgalvota, tėvai – netikri, vaikystė – košmariška
LNK stop kadras, Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (146)

pritariu

Diagnozė aiški- šizofreninė demencija.

kremliaus chunta

Tikras Putinas mirė 2004 metais nuo stuburo vėžio. Šito "putino" jo žmona neapažino....:)))))) Tai kiek tų "putinų" dar smaukosi?

pritariu

Laisvę Žemaitijai ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS