Maskva: Rusijoje gimęs vyras, kaltinamas mokytojo nužudymu, radikalizavosi Prancūzijoje | KaunoDiena.lt

MASKVA: RUSIJOJE GIMĘS VYRAS, KALTINAMAS MOKYTOJO NUŽUDYMU, RADIKALIZAVOSI PRANCŪZIJOJE

  • 1

Mokytojo nužudymu kaltinamas 20-metis iš Rusijos kilęs Mohamedas Mogučkovas radikalizavosi Prancūzijoje, kur gyveno nuo vaikystės, pirmadienį pareiškė Rusijos ambasada Paryžiuje.

Prancūzijos vyriausybė penktadienį šiauriniame Araso mieste įvykdytą išpuolį peiliu pavadino islamistų teroristiniu aktu.

57-erių prancūzų kalbos mokytojo Dominique'o Bernard'o (Dominiko Bernaro) nužudymas padidino nerimą Prancūzijoje, kurioje gyvena nemaža musulmonų ir žydų bendruomenė. Jos taip pat buvo įspėtos apie galimą smurto protrūkį po to, kai palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ anksčiau šį mėnesį surengė išpuolį prieš Izraelį.

„Norėtume atkreipti jūsų dėmesį į tai, kad (Mogučkovas) atvyko į Prancūziją būdamas penkerių metų ir nuo to laiko ten gyvena“, – Rusijos ambasados žodžius citavo Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

„Akivaizdu, kad jis radikalizavosi ne Rusijoje“, – sakoma pranešime.

M. Mogučkovas gimė Rusijos Šiaurės Kaukazo Ingušijos respublikoje, kurios gyventojų daugumą sudaro musulmonai ir kuri ribojasi su Čečėnija.

Jis jau buvo įtrauktas į Prancūzijos galimų grėsmių saugumui registrą. M. Mogučkovą elektroninėmis priemonėmis ir fiziškai stebėjo Prancūzijos vidaus žvalgybos agentūra DGSI.

Jo tėvas, kuris taip pat buvo įtrauktas į šį sąrašą, 2018 metais buvo deportuotas, o vyresnysis brolis sėdi kalėjime už dalyvavimą teroro sąmoksle.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Egis

Daugiau priimkit tų šmėklų ,mokėkite pašalpas ,o jie tik darbštūs vaikų daryme, daugeliui jų patinka ir žudyti, ar mums jų reikia ,pamastykite.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS