Palestiniečius remiantys aktyvistai užblokavo įėjimą į TBT | KaunoDiena.lt

PALESTINIEČIUS REMIANTYS AKTYVISTAI UŽBLOKAVO ĮĖJIMĄ Į TBT

  • 0

Nyderlandų pareigūnai sulaikė 19 aktyvistų, kurie pirmadienį užblokavo įėjimą į Tarptautinį Baudžiamąjį Teismą (TBT) ir pasmerkė izraeliečių premjerą Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahų) dėl Izraelio veiksmų per karą su „Hamas“.

Klimato aktyvistai iš grupės „Extinction Rebellion“ šiek tiek po vidurdienio sustojo ant tilto priešais Hagoje įsikūrusį teismą ir laikė plakatą su užrašu „Netanyahu yra karo nusikaltėlis“. Nuo spalio 7-osios, kai „Hamas“ užpuolė Izraelį, aktyvistų grupės, kuri iš pradžių buvo įkurta kovai su klimato kaita, Nyderlandų skyrius surengė ir keletą kitų palestiniečius palaikančių akcijų.

„Demonstracija nesutrikdė įprastos TBT veiklos. Situaciją sprendė TBT apsauga kartu su policija“, – sakė TBT atstovė spaudai Sonia Robla.

19 asmenų, kuriuos policija po trumpo sulaikymo paleido, prisijungė prie nedidelio palestiniečių protesto už TBT teritorijos ribų.

Demonstracija vyko tuo metu, kai Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte (Markas Riutė) atvyko į Artimuosius Rytus susitikti su B. Netanyahu ir palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu (Mahmudu Abasu).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS