Pareigūnas: Lenkijos prezidentas kandidato į premjerus dar nepristatys | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAS: LENKIJOS PREZIDENTAS KANDIDATO Į PREMJERUS DAR NEPRISTATYS

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda ketvirtadienį apibendrins konsultacijų su partijų lyderiais rezultatus, bet kandidato į premjerus dar nepristatys.

Tai pareiškė Lenkijos prezidento kabineto vadovas Marcinas Mastalerekas, atsakydamas į žurnalistų klausimus apie ketvirtadienį vidurdienį planuojamą A. Dudos kalbą. Jo taip pat buvo teiraujamasi, ar valstybės vadovas jau pristatys kandidatą į premjerus.

„Šiandien būsimojo premjero pavardės nesužinosime. Šiandien prezidentas apibendrins konsultacijų su visomis partijomis, partijų vadovais rezultatus", – sakė M. Mastalerekas. Jis pabrėžė, kad negali žiniasklaidai atskleisti, ką tiksliai pasakys prezidentas. „Manau, kad jis papasakos lenkams, ką kalbėjo per šias konsultacijas, apibendrins tai, ką išgirdo“, – pridūrė pareigūnas.

M. Mastalerekas pažymėjo, kad prezidentas jo neinformavo, ar priėmė sprendimą dėl būsimo premjero skyrimo. „Jei jis žino, tai man dar nesakė“, – teigė A. Dudos kabineto vadovas. Jis pabrėžė, kad sprendimas šiuo klausimu bus priimtas ir pateiktas per Konstitucijos nustatytą terminą.

„Jis (prezidentas) vakar ir užvakar visiems pasakė du dalykus: kad šios konsultacijos yra rimtas dalykas ir kad jis nesuktų galvos politiniams dariniams, jei jau būtų apsisprendęs, o antra, jog nevyksta nieko tokio, kad reikėtų trumpinti kadenciją“, – pridūrė M. Mastalerekas.

Liberali Lenkijos opozicija, laimėjusi daugumą visuotiniuose rinkimuose, antradienį pareiškė, kad yra pasirengusi sudaryti naują vyriausybę ir paragino konservatyvių pažiūrų šalies prezidentą patikėti jai šią užduotį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS