Pareigūnas: Ukraina didina gynybinius pajėgumus palei visą sieną su Rusija ir Baltarusija | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAS: UKRAINA DIDINA GYNYBINIUS PAJĖGUMUS PALEI VISĄ SIENĄ SU RUSIJA IR BALTARUSIJA

Ukrainos valstybė toliau didina savo gynybinius pajėgumus palei visą sieną su Rusija ir Baltarusija.

Tai pirmadienį per televizijos maratoną pareiškė Valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Andrijus Demčenka, praneša „Ukrinform“.

„Kai dėl sienos su Baltarusija, tai anapus nematome kokių nors Rusijos jėgų, kurios galėtų būti panaudotos įsiveržimui į mūsų valstybės teritoriją“, – informavo jis.

Pareigūnas pažymėjo, kad, deja, Baltarusija ir toliau remia šalį agresorę, pradėjusią karą prieš Ukrainą, „todėl ši kryptis išlieka pavojinga“.

Anot jo, situacija šia kryptimi visiškai kontroliuojama.

„Tuo pat metu mes ir toliau didiname savo gynybinius pajėgumus šiame ruože“, – sakė A.  Demčenka.

Valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai pažymėjo, kad Ukrainos pasienyje su Rusija, Černihivo, Sumų ir Charkivo sričių teritorijoje, priešas naudoja įvairius ginklus, dažniausiai atakuodamas Charkivo ir Sumų sritis.

Jis taip pat pabrėžė, kad aktyviai veikia Rusijos diversinės ir žvalgybinės grupės, ypač Sumų srities kryptimi.

„Nieko nepaisydami mes toliau didiname savo gynybinius pajėgumus palei visą sieną su šalimi agresore. Deja, neįmanoma statyti inžinerinių įtvirtinimų palei pat sienos liniją, tačiau tokie darbai atliekami kuo arčiau jos“, – pabrėžė A. Demčenka.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis lankėsi Černihivo srityje, kur apžiūrėjo statomus atspirties punkto įtvirtinimus.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, gynybiniai pajėgumai, siena su rusija, Baltarusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS