Po daugybės miško gaisrų Graikijos vyriausybė planuoja sugriežtinti bausmes už padegimus | KaunoDiena.lt

PO DAUGYBĖS MIŠKO GAISRŲ GRAIKIJOS VYRIAUSYBĖ PLANUOJA SUGRIEŽTINTI BAUSMES UŽ PADEGIMUS

  • 2

Graikijos valdžios institucijos po virtinės didelių miškų gaisrų, kurie šiais metais jau padarė daugiau žalos nei per visus 2022-uosius, planuoja sugriežtinti bausmes už padegimus – baudas ketinama padidinti iki 10 kartų.

Civilinės apsaugos ministras Vasilis Kikilijas (Vassilis Kikilias) sakė, kad išsami informacija apie priemones bus paskelbta kitą mėnesį, tačiau pridūrė, kad baudos už gaisrų sukėlimą tyčia arba dėl neatsargaus elgesio prilygs prieš dvejus metus įvestoms baudoms už žiaurų elgesį su gyvūnais. Už tokį elgesį gresia iki 50 000 eurų bauda ir laisvės atėmimo iki 10 metų bausmė.

„Esu priverstas pasakyti, kad kitą gaisrų sezoną mes būsime kitokioje padėtyje. Tai ne tik baudos – baudos padidės dešimteriopai – bet mums [taip pat] reikia (...) pakeisti mentalitetą“, – vėlai pirmadienį interviu valstybinei televizijai sakė V. Kikilijas.

Pasak jo, pokyčiai apims mokyklines programas ir vietos iniciatyvas informuotumui apie miškų gaisrų prevenciją didinti.

Praėjusį mėnesį per tris iš eilės karščio bangas Graikija kovojo su 10 didelių gaisrų, įskaitant gaisrus prie Atėnų ir Rodo saloje.

Europos miškų gaisrų informacijos sistemos duomenimis, šiais metais Graikijoje jau išdegė daugiau kaip 500 kvadratinių kilometrų. Skaičius daugiau nei dvigubai viršija per visus 2022-uosius išdegusį plotą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kokios \\\\\.../////

dar bausmės?,tą niekšą į tą laužą kurį pats pakūrė ir "kvit".

ogi

reik vatikano inkvizicijos padegejus pacius ant lauzo arba i ta pati miska kuri padege ir transliuot per visus kanalus tai geriausias efektas visiems velniams z=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS