Rusija prezidento rinkimų išvakarėse pritaikė sankcijas 227 JAV piliečiams | KaunoDiena.lt

RUSIJA PREZIDENTO RINKIMŲ IŠVAKARĖSE PRITAIKĖ SANKCIJAS 227 JAV PILIEČIAMS

  • 3

Rusijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pareiškė, kad uždraus atvykti daugiau kaip 200 JAV piliečių, kurie, anot jos, dalyvauja antirusiškoje veikloje.

Pranešimas paskelbtas likus dienai iki balsavimo Rusijos prezidento rinkimuose pradžios. Per juos, beveik neabejojama, Vladimiras Putinas laimės dar vieną šešerių metų kadenciją Kremliuje.

„Į Rusijos Federaciją draudžiama įvažiuoti 227 amerikiečiams, susijusiems su dabartinės JAV administracijos rusofobiško kurso kūrimu, įgyvendinimu ir pateisinimu“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos interneto svetainėje paskelbtame pareiškime.

Naujosios sankcijos taikomos kai kuriems vyriausybės pareigūnams, įskaitant Valstybės departamento atstovą Matthew Millerį (Metjų Milerį).

Į šį sąrašą taip pat pateko keli žurnalistai, įskaitant „The Washington Post“ ir „The New York Times“, taip pat Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos pranešimų projekto (OCCRP) įkūrėją.

Sankcijos taip pat pritaikytos daugybei universitetų, įskaitant Harvardo, Jeilio ir Kolumbijos, dėstytojų.

Maskva uždraudė daugiau kaip 2 tūkst. amerikiečių atvykti į Rusiją, taip atsakydama į JAV sankcijas Rusijos asmenims ir įmonėms.

Reaguodamos į plataus masto karą Ukrainoje, Vakarų šalys Rusijai pritaikė precedento neturinčias sankcijas.

Rusijos užsienio reikalų ministerija taip pat perspėjo dėl bet kokių „bandymų kištis į Rusijos Federacijos vidaus reikalus“ per šį savaitgalį vyksiančius rinkimus, kuriuose V. Putinas neturi realios opozicijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Na

2013 m. į Rusiją persikėlęs prancūzų aktorius Žeraras Depardje (Gerard'as Depardieu) norėjo atsikratyti per didelių mokesčių savo tėvynėje ir net laikinai gavo Kremliaus premijas. Tačiau nerūpestingas "naujojo ruso" gyvenimas truko ne taip ilgai, kaip jis tikėjosi. Po 2022 m. vasario 24 d. Depardieu kritikavo Putiną ir nusprendė pakeisti savo gyvenimą geležinės uždangos uždaromoje Rusijoje į laisvę Europoje. Depardieu pavadino Rusijos invaziją į Ukrainą "beprotišku ir nepriimtinu Putino ekscesu", rašo "Le Figaro". "Man gėda būti rusu. Man labai skaudu, kad mus sieja su orkais ir banditais, fašistais ir nusikaltėliais... Pajamas, gautas pardavus savo butą Mordovijoje, pervedžiau Ukrainos kariuomenei paremti. Kreipiuosi į Prancūzijos valdžios institucijas, prašydamas paramos ir pabėgėlio nuo karo statuso", - dabar sako Depardieu.

SAKYČIAU...

Per ilgai delsė. Teroristinei Amerikai ne tik sankcijos seniai turėjo būti taikomos. Tiems teroristams vien už atominių bombų panaudojimą, Jugoslaviją, Iraką, Afganistaną, Vietnamą - seniai turėjo būti APYNASRIS uždėtas.

Gali milijardui

Kas važiuoja į tą kloaką ??? Klounai , galvojat patys burliokai jau nesupranta , kad žinutė jiems . " Niekur nevažiuosit , supūsit burliokyne " . Valio .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS