Rusijoje pradėti masiniai reidai prieš nepriklausomą rinkimų stebėjimo grupę | KaunoDiena.lt

RUSIJOJE PRADĖTI MASINIAI REIDAI PRIEŠ NEPRIKLAUSOMĄ RINKIMŲ STEBĖJIMO GRUPĘ

  • 6

Rusijos saugumo tarnyba FSB ketvirtadienį pradėjo masinius reidus prieš nepriklausomą rinkimų stebėjimo grupę „Golos“.

Taip pat vienas iš jos vadovų buvo sulaikytas apklausai. 

Nuo invazijos į Ukrainą pradžios Rusijos vyriausybė sustiprino represijas prieš kritiškai nusiteikusius asmenis, priimdama daugybę teisės aktų, įskaitant įstatymus, draudžiančius diskredituoti kariuomenę.

„Golos“ interneto svetainėje paskelbtame pranešime teigiama, kad per reidus buvo atliktos kratos keliuose grupės narių namuose, o vienas iš jos vadovų Grigorijus Melkonjancas buvo sulaikytas.

G. Melkonjanco advokatas nurodė, kad šis jo sulaikymas yra susijęs su „Golos“ veikla Europos rinkimų stebėjimo organizacijų tinkle, kuris 2021 metais Rusijoje buvo paskelbtas nepageidaujamu. 

„Kol kas jokie kaltinimai nepateikti“, – naujienų agentūrai AFP teigė jo advokatas Michailas Biriukovas. Jis taip pat perspėjo, kad G. Melkonjancui gali būti taikomi kelionių apribojimai arba kitos kardomosios priemonės. 

Rusija dešimtis organizacijų laiko nepageidaujamomis, o jų darbuotojams gresia baudžiamasis persekiojimas.

Veiksmai prieš „Golos“ pradėti Rusijai ruošiantis kitą mėnesį vyksiantiems regioniniams rinkimams. Tuo metu prezidentas Vladimiras Putinas ruošiasi potencialiam perrinkimui 2024-aisiais. 

Šiais metais panašių veiksmų buvo imtasi ir prieš žmogaus teisių organizacijos „Memorial“ narius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

KAS TA "NEPRIKLAUSOMA RINKIMŲ STEBĖJIMO GRUPĖ"?...

Gal tegul ji varo į JAV - tenai jau dabar vyksta "įdomi" rinkiminės kompanijos veikla. Rusija - ne ta valstybė, kuri nesugeba pati tvarkytis savo darže. Kažkas Rusiją painioje su blusinėmis valstybėmis, kurios tikrai nemoka pačios gyventi be "patarėjų" iš už Atlanto.

idomu

Tikrai nepriklausoma?

Pakrante

Burliokyne dar vyksta kažkokie rinkimai, ciudo Judo ?!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS