Rusija skelbia suėmusi dar keturis asmenis, kaltinamus prisidėjus prie išpuolio Maskvoje | KaunoDiena.lt

RUSIJA SKELBIA SUĖMUSI DAR KETURIS ASMENIS, KALTINAMUS PRISIDĖJUS PRIE IŠPUOLIO MASKVOJE

  • 5

Rusijos saugumo tarnyba (FSB) pirmadienį paskelbė, kad sekmadienį suėmė dar keturis asmenis, kaltinamus praėjusį mėnesį įvykdyto teroristinio išpuolio Pamaskvėje finansavimu ir aprūpinimu ginklais.

Kovo 22 dieną ginkluotiems užpuolikams įsiveržus į  „Crocus City Hall“ ir jį padegus, žuvo daugiau kaip 140 žmonių – tai buvo daugiausiai aukų pareikalavęs išpuolis Rusijoje per pastaruosius du dešimtmečius.

Pirmadienį paskelbtame pareiškime FSB nurodė, kad sekmadienį pietiniame Dagestano regione suėmė keturių asmenų grupę, kuri „tiesiogiai dalyvavo finansuojant ir aprūpinant teroro akto, įvykdyto kovo 22-osios Maskvos „Crocus City Hall“ salėje, vykdytojus teroristinėmis priemonėmis“.

Kiek anksčiau Rusijos pareigūnai sakė, kad sekmadienį Šiaurės Kaukazo Dagestano respublikoje suėmė tris asmenis, apkaltintus teroristinių išpuolių planavimu.

FSB pirmadienį pridūrė, kad per operaciją regiono sostinėje Machačkaloje ir netoliese esančiame Kaspijsko mieste buvo suimti keturi užsienio piliečiai.

Naujienų agentūra „Interfax“ citavo FSB, kuri paskelbė vaizdo įrašą, kuriame vienas iš suimtųjų prisipažįsta tiekęs ginklus teroristinio išpuolio Pamaskvėje vykdytojams.

Kiek anksčiau Rusijos valdžios institucijos paskelbė suėmusios 12 su išpuoliu, kaip manoma, susijusių asmenų, įskaitant keturis įtariamus teroro akto vykdytojus, kurie, kaip nustatyta, yra Tadžikistano piliečiai.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), o Rusijos valdžia tvirtina, kad už jį atsakinga Ukraina ir Vakarai.

Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkės atmeta šiuos Maskvos kaltinimus kaip absurdiškus ir neigia bet kokias sąsajas.

Dagestanas yra musulmonų daugumos regionas Rusijos pietiniame Kaukazo regione.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Landsbergio ? Ne, tokio nebuvo...

)

>>>>>

O tokio su ištemptu snukiu, į arklį panašaus, nebuvo?

Klausimėlis, Kodėl Tu Debilas ?

@
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS