Sučiuptas ieškomiausias australas: įtariamas ne vienu nusikaltimu | KaunoDiena.lt

SUČIUPTAS IEŠKOMIAUSIAS AUSTRALAS: ĮTARIAMAS NE VIENU NUSIKALTIMU

Atsiskyręs šiaurinis Kipro regionas deportavo į Turkiją bėglį australą Marką Buddle'ą (Marką Badlą), o iš ten jis turėtų būti perduotas Australijai, antradienį pranešė pareigūnai.

44-erių M. Buddle'as Australijoje ieškomas apklausai dėl gyvybės pareikalavusio šaudymo 2010 metais ir įtariamų sąsajų su vienu narkotikų karteliu, skelbia australų žiniasklaida.

Atsiskyrusios Šiaurės Kipro Turkų Respublikos (ŠKTR), kurią pripažįsta tik Ankara, vidaus reikalų ministerija nurodė, kad M. Buddle'as pernai rugpjūtį gavo leidimą gyventi šioje teritorijoje dėl savo „didelių pajamų“.

Tačiau vėliau policijos direkcija padarė išvadą, kad šio vyriškio buvimas ŠKTR yra „nepatogus visuomenės ramybės ir saugumo požiūriu“, sakoma ministerijos pranešime.

M. Buddle'as sekmadienį buvo išsiųstas į Ankarą „su dviejų policijos pareigūnų priežiūra“, priduriama pranešime.

„Ankaroje tebevyksta teisiniai procesai dėl Marko Douglaso Buddle'o (Marko Daglaso Badlo) ekstradicijos į gimtąją šalį“, – nurodoma pranešime.

Turkų saugumo pareigūnai padėties kol kas nekomentuoja.

Australijos žiniasklaida M. Buddle'ą vadina vienu ieškomiausių australų.

Manoma, kad jis vaidina svarbų vaidmenį vadinamajame „Aussie Cartel“, kontrabanda gabenančiame narkotikus į 26 mln. gyventojų turinčią šalį.

1974 metais Turkijos kariai, reaguodami į Atėnų suorganizuotą perversmą, kuriuo buvo siekiama suvienyti salą su Graikija, įsiveržė į šiaurinę Kipro dalį. 1983 metais turkiškasis Kipras paskelbė nepriklausomybę.

ŠKTR labai priklausoma nuo Ankaros teikiamos ekonominės ir kitokios pagalbos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS