Švedijos ir Norvegijos pareigūnai: per NATO pratybas kariams buvo nuomoti rusams priklausantys namai | KaunoDiena.lt

ŠVEDIJOS IR NORVEGIJOS PAREIGŪNAI: PER NATO PRATYBAS KARIAMS BUVO NUOMOTI RUSAMS PRIKLAUSANTYS NAMAI

Švedijos ir Norvegijos pareigūnai pripažino, kad per neseniai vykusias bendras NATO pratybas savo kariams nuomojo namus, priklausančius su Kremliumi susijusiems Rusijos politikams.

Tai pranešė Švedijos naujienų agentūra TT, kuria remiasi portalas „eurointegration“.

NATO pratybos „Nordic Response“, kuriose dalyvavo 20 tūkst. kariškių iš 13 šalių, buvo surengtos netoli Trumsės turistinio rajono Norvegijos šiaurėje. Ten dar 2009 metais buvo pastatyta namelių poilsiui siekiant pritraukti turistų iš Rusijos.

Švedijos žiniasklaidos duomenimis, šių namelių savininkai yra Murmansko meras Igoris Moraris, ilgamečio Murmansko srities dūmos deputato Viktoro Saigino duktė ir Rusijos atominių ledlaužių laivyno „Atomflot“ vadovas Aleksandras Timofejevas.

Šie nameliai, norvegiškai neoficialiai vadinami „rusų kotedžais“, yra kariuomenei jautrioje zonoje netoli Bardufoso karinio oro uosto ir Norvegijos armijos būstinės.

Mūsų vertinimais, nebuvo jokios rizikos, kad informacija pateks į svetimas rankas ar į svetimas ausis.

Švedijos televizijos kanalas TV4 ir Norvegijos portalas „Nordlys“ patvirtino, kad Švedijos ir Norvegijos kariškiai šiuose „rusų kotedžuose“ kovo mėnesį iš tikrųjų nuomojo lovas.

Tai savo komentare TT patvirtino ir Švedijos ginkluotųjų pajėgų spaudos sekretorė Sofia Kalmeborg. Ji pabrėžė, kad kariuomenė nežinojo, kam priklauso nameliai, ir neturi atitinkamos nuosavybės teisių tikrinimo procedūros.

„Mūsų vertinimais, nebuvo jokios rizikos, kad informacija pateks į svetimas rankas ar į svetimas ausis“, – patikino Švedijos ginkluotųjų pajėgų atstovė.

Norvegijos ministras pirmininkas Jonas Gahras Støre, komentuodamas žiniasklaidos pranešimus, pažymėjo, kad „mes turime labai atidžiai stebėti, kam priklauso nekilnojamasis turtas Norvegijoje, kur ir ar tai gali kelti grėsmę saugumui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

RICHARD

kur tik nespjauk,,ten vis rusai....jie kaip ziurkes,veisiasi visur

Nustebę

O tie namai dar nekonfiskuoti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS