Šveicarijoje skubiai leidosi Kataro karališkosios šeimos lėktuvai | KaunoDiena.lt

ŠVEICARIJOJE SKUBIAI LEIDOSI KATARO KARALIŠKOSIOS ŠEIMOS LĖKTUVAI

  • 0

Kataro karališkajai šeimai priklausančiais lėktuvai savaitgalį į Šveicariją atskraidino nenustatytus asmenis dėl skubios medicininės pagalbos, pirmadienį pranešė vienas Šveicarijos pareigūnas.

Šveicarijos federalinio civilinės aviacijos biuro atstovas patvirtino vietos žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad Ciuricho Kloteno oro uoste naktį iš gruodžio 25 į 26 dieną daug kartų neplanuotai leidosi lėktuvai, priklausantys Kataro karališkajam oro laivynui.

Kas buvo atskraidinta tais lėktuvais, atstovas nenurodė.

„Leidimą avariniam tūpimui davė Šveicarijos oro pajėgos“, – sakė atstovas naujienų agentūrai AFP ir paaiškino, kad tomis valandomis civilinės aviacijos tarnyba nedirbo.

Paprastai naktimis lėktuvams kilti ar tūpti Ciuricho Kloteno oro uoste draudžiamia, saugant vietos gyventojus nuo naktinio triukšmo.

Šveicarijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Georgas Fargo elektroniniame laiške naujienų agentūrai AFP nurodė, kad federacija yra informuota „apie Kataro karališkosios šeimos narių buvimą Šveicarijoje“, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Ciuricho laikraštis „Tages Anzeiger“ rašė, kad pirmasis Kataro lėktuvas „Airbus“ atskrido iš Marakešo ir nusileido Ciuriche gruodžio 26 dieną, netrukus po vidurnakčio.

Pranešama, kad Kataro karališkosios šeimos nariai atostogavo viename Maroko kurorte Atlaso kalnuose.

Kitas lėktuvas oro uoste leidosi gruodžio 26 dieną 5 val. ryto vietos (6 val. Lietuvos) laiku, o trečiasis – dar po 15 minučių. Abu jie atskrido iš Dohos, rašė laikraštis.

Anot „Tages Anzeiger“, skubi medicininė pagalba buvo tokia svarbi, kad savaitgalį Ciuriche nutūpė dar šeši su Kataro karališkąja šeima ir vyriausybe siejami lėktuvai.

Kataro emyras šeichas 35 metų Tamimas Bin Hamadas al Thani (Tamimas bin Hamadas Thanis) 2013 metais perėmė sostą iš savo tėvo šeicho Hammado bin Khalifa al Thani (Hamado bin Chalifos al Thanio).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS