Ukraina pranešė apie sukčiavimo byloje įtariamus gynybos pareigūnus | KaunoDiena.lt

UKRAINA PRANEŠĖ APIE SUKČIAVIMO BYLOJE ĮTARIAMUS GYNYBOS PAREIGŪNUS

  • 1

Ukrainos prokurorai pirmadienį paskelbė oficialiai pranešę dviem aukšto rango gynybos pareigūnams, jog jie yra įtariamieji didelio masto sukčiavimo byloje, susijusioje su karinių uniformų pirkimu iš vienos Turkijos įmonės.

Ukraina pastaruoju metu intensyviai kovoja su sistemine korupcija, nes tai yra dalis reformų, kurias Vakarai ragina vykdyti Kyjivui siekiant narystės tokiose institucijose kaip Europos Sąjunga.

Prokurorai pranešė, kad informavo vieną buvusį gynybos ministro pavaduotoją ir jo pavaldinį, jog jų atžvilgiu pradėtas tyrimas dėl „valstybės lėšų pasisavinimo ir trukdymo teisėtai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiklai“.

Byla dėl beveik 28 mln. dolerių (26 mln. eurų) susijusi su žieminių uniformų pirkimu iš Turkijos bendrovės, kurią Ukrainos žurnalistai buvo susieję su vienu prezidento Volodymyro Zelenskio partijos nariu.

Prokurorai teigė, kad šie pareigūnai yra atsakingi už netinkamą žemos kokybės uniformų, įskaitant techninių reikalavimų neatitinkančias striukes ir batus, tikrinimą.

Buvęs Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas rugpjūtį atmetė kaltinimus, kad uniformos buvo perkamos išpūstomis kainomis.

Rugsėjį Ukrainos parlamentas pritarė V. Zelenskio pasiūlymui skirti Krymo totorių Rustemą Umerovą naujuoju šalies gynybos ministru.

Ukrainoje rugsėjį taip pat buvo atleisti šeši gynybos viceministrai ir Gynybos ministerijos valstybės sekretorius.

Per ankstesnį korupcijos skandalą, susijusį su kariuomenės aprūpinimu, sausį iš pareigų buvo atleisti keli Ukrainos aukšto rango pareigūnai – žiniasklaidai atskleidus, kad sutartyje, kurią ministerija pasirašė dėl maisto produktų kariams pirkimo, buvo nurodytos panašiai per didelės kainos.

Tada O. Reznikovas pripažino, kad jo vadovaujamos ministerijos kovos su korupcija tarnybos neįvykdė savo užduoties.

Rugpjūtį V. Zelenskis atleido visus regioninius pareigūnus, atsakingus už šaukimą į kariuomenę, siekdamas išgyvendinti korupciją, be kitų dalykų, pasireikšdavusią tuo, kad kai kuriems šauktiniams būdavo leidžiama išvengti tarnybos kariuomenėje.

Ukrainos Valstybinis tyrimų biuras (DBR) spalį paskelbė, kad du Gynybos ministerijos aukšto rango pareigūnai yra įtariami 7 mln. dolerių (6,6 mln. eurų), skirtų neperšaunamoms liemenėms pirkti, išgrobstymu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietiškas

Ukraina turi purmiausia susitvarkyti "savo kieme" , o paskui reikalauti! Pažiūrėkite kaip tie ukrainiečiai/rusakalbiai Lietuvoje puikiai jaučiasi ir gyvena: ponios dažytos, viešasis transportas skamba nuo rusų kalbos ir t.t. Dabar jų jau ir iš Lenkijos privažiuoja, nes lenkai nebemoka išmokų visokių- greitai bus rusų valstybinė kalba pas mus ir visokiom dobrowolskajom nebereikės stengtis sunaikinti lietuvių kalbą!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS