V. Putinas ir Kim Jong Unas aptarė Šiaurės Korėjos piliečio siuntimą į kosmosą | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS IR KIM JONG UNAS APTARĖ ŠIAURĖS KORĖJOS PILIEČIO SIUNTIMĄ Į KOSMOSĄ

  • 1

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) savo susitikimo metu aptarė galimybę pasiųsti izoliuotosios Rytų Azijos valstybės pilietį į kosmosą, sakė Rusijos naujienų agentūrų cituojamas Kremliaus atstovas spaudai.

V. Putinas ir Šiaurės Korėjos vadovas trečiadienį surengė derybas Rusijos Tolimuosiuose Rytuose esančiame kosmodrome.

„Kalbėjomės apie tai, kad Šiaurės Korėjos pusei pageidaujant, Šiaurės Korėjos kosmonautas gali būti apmokytas ir išsiųstas į kosmosą“, – sakė Dmitrijus Peskovas. Jį citavo agentūros „TASS“ ir „RIA Novosti“.

Tai būtų pirmas Šiaurės Korėjos piliečio pakilimas į kosmosą.

Kim Jong Unas Rusijoje lankosi V. Putinui siekiant sustiprinti aljansus su kitais Vakarų šalių atstumtais lyderiais. Abu jie susitiko kosmodrome „Vostočnyj“, o Kremliaus išplatintoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip atvykus svečiui jie entuziastingai spaudžia vienas kitam rankas.

Vėliau lyderiai apsilankė raketų „Angara“ surinkimo gamykloje, apžiūrėjo raketų „Sojuz-2“ paleidimo kompleksą ir statomą „Angara“ paleidimo kompleksą, o tada susėdo deryboms.

Kim Jong Unas rodo didelį susidomėjimą raketų technologijomis, ir Šiaurės Korėja stengiasi plėtoti savo veiklą kosmose, sakė V. Putinas.

Susitikimas kosmodrome buvo simbolinis, ypač atsižvelgiant į tai, kad Pchenjanui neseniai du kartus nepavyko į orbitą iškelti karinio žvalgybos palydovo.

2008-ųjų balandį Yi So-Yeon (Ji Sojeon) tapo pirmąja į kosmosą išsiųsta korėjiete. Pietų Korėjos pilietė Rusijos erdvėlaiviu „Sojuz“ skrido atlikti misijos Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS).

Tuo metu Yi So-Yeon teigė besitikinti, jog jos kelionė įkvėps Pietų Korėją didesniems kosminiams žygiams ir net padės užtikrinti taiką padalytame pusiasalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pasaulis

sitie du teroristai lai nafik i kosmosa varo amziams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS