Vokietijos užsienio reikalų ministrė sekmadienį lankysis Viduriniuose Rytuose | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRĖ SEKMADIENĮ LANKYSIS VIDURINIUOSE RYTUOSE

  • 0

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) sekmadienį vyks į Vidurinius Rytus su septintuoju vizitu nuo karo Gazos Ruože pradžios, ketvirtadienį pareiškė ji savo kalboje parlamente.

Ketvirtadienį A. Baerbock nurodė, kad jos būsimo vizito metu daugiausia dėmesio bus skiriama deryboms dėl galimybės kuo greičiau sudaryti humanitarines paliaubas.

Apie vizitą buvo paskelbta tuo metu, kai penkių arabų šalių vyriausybių ministrai Kaire surengė pokalbius su palestiniečių pareigūnu, kad aptartų karą Gazos Ruože prieš prasidedant deryboms su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu (Entoniu Blinkenu).

Kiek anksčiau šią savaitę JAV pirmą kartą nuo karo palestiniečių anklave pradžios Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai pateikė rezoliucijos projektą, kuriame raginama nedelsiant nutraukti ugnį ir susieti tai su įkaitų išlaisvinimu Gazos Ruože.

Per karą išprovokavusį beprecedentį „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Izraelyje, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 33 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį, anot „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos, apgultame anklave žuvo mažiausiai 31 988 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS