ES susitarė įšaldyti V. Putino ir S. Lavrovo turtą | KaunoDiena.lt

ES SUSITARĖ ĮŠALDYTI V. PUTINO IR S. LAVROVO TURTĄ

Europos Sąjunga penktadienį susitarė įšaldyti jos jurisdikcijoje esantį Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo turtą, penktadienį naujienų agentūrai AFP sakė trys ES pareigūnai ir vienas Europos diplomatas.

Šios priemonės praeitą naktį buvo pasiūlytos per ES lyderių susitikimą ir penktadienį pridėtos prie naujo Bendrijos sankcijų paketo, kurį turėtų patvirtinti 27 šalių bloko užsienio reikalų ministrai.

Vokietija ir Italija vengė pritarti šiai priemonei, bet ją palaikė dauguma ES šalių, sakė du pareigūnai, pageidavę likti anonimai.

Apie galimybę, kad bus įšaldytas V. Putino ir S. Lavrovo turtas, pirmiausiai pranešė dienraštis „Financial Times“, remdamasis trimis šaltiniais, kurie sakė, kad nei prezidentui, nei užsienio reikalų ministrui nebus taikomas draudimas atvykti į ES, nes siekiama išlaikyti atvirus diplomatinius kanalus.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) penktadienį sakė, kad naujas ES sankcijų paketas bus nutaikytas į Rusijos „aukščiausio rango pareigūnus“.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas), atvykęs į ES diplomatijos vadovų susitikimą Briuselyje, sakė, kad tolesnės sankcijos veikiausiai bus patvirtintos, nes Rusija tęsia karo veiksmus Ukrainoje.

„Šio [vėliausio sankcijų paketo] nepakanka. Turime užgniaužti [Rusijos] sistemą, ir toliau ypatingai taikytis į oligarchus“, – pabrėžė jis.

Gairės: Vladimiras Putinas, Sergejus Lavrovas, turtas, turto įšaldymas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS