Žiniasklaida: Lenkija ragina EK užblokuoti žemės ūkio produkcijos importą iš Rusijos ir Baltarusijos | KaunoDiena.lt

ŽINIASKLAIDA: LENKIJA RAGINA EK UŽBLOKUOTI ŽEMĖS ŪKIO PRODUKCIJOS IMPORTĄ IŠ RUSIJOS IR BALTARUSIJOS

  • 0

Lenkijos Seimas priėmė rezoliuciją, kuria ragina Europos Komisiją (EK) užblokuoti žemės ūkio produkcijos importą iš Rusijos ir Baltarusijos, penktadienį pranešė Lenkijos radijas.

Dokumente pabrėžiama, kad maisto ir žemės ūkio produktų importas iš plataus masto karą Ukrainoje prieš daugiau kaip dvejus metus pradėjusios Rusijos ir jos artimos sąjungininkės Baltarusijos ir toliau neša didžiulį pelną gamintojams, prekybininkams ir šių šalių biudžetams.

„Mūsų moralinė pareiga sustabdyti prekybą, kuri gali tiesiogiai ar netiesiogiai prisidėti prie Rusijos ir Baltarusijos galimybių tęsti karą Ukrainoje, ypač dėl to, kad į Rusijos importą gali būti įtraukti grūdai, pavogti iš okupuotų Ukrainos teritorijų“, – rašoma rezoliucijoje.

Kad Europos Sąjunga turėtų priimti bendrus sprendimus dėl rusiškų ir baltarusiškų grūdų importo draudimo pirmadienį sakė ir Lenkijos bei Lietuvos premjerai.

Vilniuje viešėjęs lenkų premjeras Donaldas Tuskas pabrėžė, kad ES bendras sprendimas būtų efektyvesnis nei pavienių valstybių.

Lenkija pastaruoju metu skundžiasi, kad dėl pigių ukrainietiškų grūdų ir kitų produktų pertekliaus lenkų ūkininkai patiria nuostolių, tačiau, pasak D. Tusko, problemą kelia ir grūdų importas iš Rusijos.

Gairės: Lenkija, EK, žemės ūkio produkcija, Rusija, Baltarusija, importas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS