Ebolos virusu užsikrėtęs ispanų kunigas mirė, PSO pritarė eksperimentiniams vaistams | KaunoDiena.lt

EBOLOS VIRUSU UŽSIKRĖTĘS ISPANŲ KUNIGAS MIRĖ, PSO PRITARĖ EKSPERIMENTINIAMS VAISTAMS

  • 2

Pagyvenęs ispanų kunigas, kuris Vakarų Afrikoje užsikrėtė Ebolos virusu, antradienį Madrido ligoninėje mirė – penkios dienos po to, kai buvo evakuotas iš Liberijos, pranešė ligoninės atstovė.

75 metų katalikų kunigas Miguelis Pajaresas (Migelis Pacharesas), kuris rugpjūčio 7 dieną buvo parskraidintas į Madridą, Ispanijoje buvo gydomas eksperimentiniu JAV gamybos serumu „ZMapp“. Ebolos virusu jis užsikrėtė Šv.Juozapo ligoninėje Liberijos sostinėje Monrovijoje, kur dirbo.

Dėl naujo Ebolos viruso protrūkio jau mirė 1 014 žmonių, o dar 1 847 yra juo užsikrėtę, rodo naujausi Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenys.

52 žmonės mirė rugpjūčio 7-9 dienomis trijose Vakarų Afrikos valstybėse, kurios yra atsidūrusios epidemijos centre: Gvinėjoje, Liberijoje ir Siera Leonėje.

Tuo periodu Gvinėja pranešė apie šešis naujus mirties atvejus ir 11 naujų užsikrėtimo atvejų, Liberija – apie 29 mirties ir 45 užsikrėtimo atvejus, o Siera Leonė – apie 17 mirties ir 13 užsikrėtimo atvejų.

PSO pritarė eksperimentinių vaistų naudojimui kovoje su Ebolos viruso protrūkiu

Ženeva, rugpjūčio 12 d. („Reuters“-BNS). Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) medicinos etikos ekspertų komisija antradienį uždegė žalią šviesą dar neišbandytų vaistų arba vakcinų naudojimui mėginant pažaboti Vakarų Afriką krečiantį mirtinai pavojingo Ebolos viruso protrūkį.

Tačiau Jungtinių Tautų sveikatos priežiūros organizacija pabrėžė, kad eksperimentiniai vaistai nuo Ebolos viruso turi būti naudojami tik užtikrinant „informuotą sutikimą, pasirinkimo laisvę, konfidencialumą, pagarbą asmeniui, orumo išlaikymą ir bendruomenės įtraukimą“.

Etikos komisija buvo susirinkusi tartis, ar įvairūs eksperimentiniai vaistai ir vakcinos nuo Ebolos viruso galėtų būti naudojami mėginant suvaldyti protrūkį Vakarų Afrikoje, nors tie preparatai dar nėra visiškai išbandyti ir licencijuoti.

PSO komisijos posėdis buvo sušauktas, kai dviem amerikiečiams medicinos darbuotojams, užsikrėtusiems Ebolos virusu Liberijoje, buvo duota eksperimentinio preparato „ZMapp“, gaminamo JAV biotechnologijų bendrovės „Mapp Biopharmaceutical“.

Dėl naujo Ebolos viruso protrūkio jau mirė 1 014 žmonių, o dar 1 847 yra juo užsikrėtę, rodo naujausi Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

na tai

atsisakyk daktaru gydymo it visu vaistu

Senatve

Jis numire issekes ir nuo senatves,o ideti i Ebolos statistika dabar naudinga. Kaip numire nuo vakcinos,sako,numire nes sirdis sustojo,nes nenaudinga vakcinu propagandai. Ar numirsta nuo daktaru nuodu-chemijos,sako:pagijo nuo vezio,bet numire nuo infarkto ar pan.Daktarai manipuliuoja statistika jau daugeli metu,kad naivius zmonelius itikintu tuo kuo jie nori!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS