Grupė sirų sukilėlių per Turkiją atvyko padėti Kobanės gynėjams | KaunoDiena.lt

GRUPĖ SIRŲ SUKILĖLIŲ PER TURKIJĄ ATVYKO PADĖTI KOBANĖS GYNĖJAMS

  • 0

Sukilėlių Laisvosios Sirijos armijos (LSA) kovotojai trečiadienį perėjo iš Turkijos teritorijos į Siriją, kad prisidėtų prie kurdų kovotojų, ginančių pasienio miestą Kobanę nuo judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) džihadistų, pranešė vienas Turkijos vietos pareigūnas.

Pareigūnas, prašęs neviešinti jo vardo, sakė, kad LSA kovotojai sieną kirto praeitą naktį.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) patvirtino šią informaciją, tačiau nurodė, kad kovotojų buvo tik 50.

Prokurdiška naujienų agentūra „Firat“ paskelbė, kad LSA kovotojai sieną kirto aštuoniais automobiliais per Miuršitpinaro perėją.

Atsigabens prieštankinių ginklų

Irako kurdų kovotojai atsigabens į Siriją prieštankinių ginklų, kai trečiadienį atvyks į Kobanę, prisidėdami prie savo tautiečių, ginančių tą Sirijos miestą nuo judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) džihadistų, pranešė vienas Sirijos kurdų pareigūnas.

Sirijos kurdų demokratų sąjungos (PYD) bendrapirmininkis Salehas Moslemas sakė, kad Irako kurdų kovotojai – pešmergai – turėtų atvykti į Kobanę, dar žinomą kaip Ain al Arabas, vėliau trečiadienį.

„Jie turėtų atsigabenti ... daugiausiai prieštankinių ginklų, – aiškino jis. – Žinoma, ne vien jų – jie taip pat turės ginklų, kad apsigintų. Tačiau daugiausiai tai artilerija arba ginklai prieš šarvuotąją techniką, tankus.“

S.Moslemas pridūrė, kad tie ginklai turėtų padėti Sirijos kurdų ginkluotos organizacijos YPG kovotojams atremti IS kovotojus, kurie šturmuodami Kobanę naudojo šarvuočius ir tankus.

„YPG tiktai ginasi. Jie gali tai daryti. Tačiau tie šarvuočiai ir tankai kėlė jiems problemų ... YPG pajėgos negalėjo (kovoti su ta technika) jų turimais ginklais. Dabar jie turės palaikymą“, – pažymėjo jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS