Latvijos teismas paskelbė bausmę duomenis nutekinusiam įsilaužėliui | KaunoDiena.lt

LATVIJOS TEISMAS PASKELBĖ BAUSMĘ DUOMENIS NUTEKINUSIAM ĮSILAUŽĖLIUI

  • 0

Rygos teismas pirmadienį skyrė 100 valandų viešųjų darbų kompiuteriniam įsilaužėliui Ilmarui Poikanui, žinomam slapyvardžiu „Neo“, kuris 2010 metais neteisėtai įgijo prieigą prie Latvijos mokesčių tarnybos sistemų ir nutekino žiniasklaidai jos duomenų bazę.

Teismas visą nutarties tekstą paskelbs lapkričio 17 dieną, o per tolesnes 10 dienų galės būti pateikta apeliacija.

Komentuodamas teismo sprendimą, I.Poikanas sakė, kad „mūšis tęsiasi“. Jo advokatas Ilmaras Punka teigė, kad jie lauks viso sutarties teksto, prieš nuspręsdami dėl tolesnių veiksmų.

Teismas pripažino I.Poikaną kaltu dėl neteisėtos prieigos prie ekonominių duomenų ir kitų tarnybos paslapčių asmeniniam arba kitokiam naudojimui, bet nepripažino, kad kaltinamasis savo veiksmais padarė reikšmingą žalą.

Pirmosios instancijos teismas išteisino I.Poikaną 2014 metais, praėjus beveik penkeriems metams po to, kai jis nutekino Valstybinės mokesčių tarnybos (VID) elektroninio deklaravimo sistemos duomenis. Buvo nustatyta, I.Poikans aptiko saugumo spragą kompiuterinėje sistemoje ir dalį pavogtų duomenų paskelbė internete.

Prokuratūra ir Latvijos bankas ABLV apskundė ankstesnę nutartį, o nagrinėjant bylą aukštesnės instancijos teisme prokurorai siūlė skirti I.Poikanui 280 valandų viešųjų darbų.

Prokurorai argumentavo, kad „Neo“ neteisėtai parsisiuntė kitų asmenų duomenis ir neteisėtai įgijo prieigą prie VID dokumentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS