Turkijos premjeras: Ankaroje teroro aktą surengė kurdų sukilėliai | KaunoDiena.lt

TURKIJOS PREMJERAS: ANKAROJE TERORO AKTĄ SURENGĖ KURDŲ SUKILĖLIAI

  • 0

Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu (Achmetas Davutglu) pareiškė pirmadienį, kad lig šiol surinkti įkalčiai nurodo, jog kurdų sukilėliai yra mirtininkų surengto sprogimo Ankaroje rengėjai.

„Yra labai rimtų, beveik visiškai tikrų įkalčių, rodančių į šią separatistinę teroristų organizaciją“, – sakė A.Davutoglu žurnalistams, aplankęs sužeistuosius Ankaros ligoninėje, turėdamas omenyje uždraustąją Kurdistano darbininkų partiją (PKK).

Jis nurodė, kad iš 37 žuvusiųjų per sprogimą 35 asmenys laikomi aukomis, vienas patvirtintas kaip užpuolikas, ir dar vienas, manoma, galėjęs būti mirtininko padėjėjas.

Sulaikyta 11 asmenų, kurie įtariami susiję su šiuo išpuoliu, pridūrė premjeras.

„Kur tik teroristų organizacija būna įvaryta į kampą ir susiduria su rimta saugumo operacija, ji imasi tokių išpuolių prieš civilius, kad sukeltų žmonėms neviltį“, – sakė A.Davutoglu.

„Taip įvyksta jau ne pirmą kartą“, – pažymėjo jis, dar pridurdamas, kad šie išpuoliai, kaip ir pastarasis, aiškiai atskleidžia „šlykštų teroristų organizacijos veidą“.

Jis pažadėjo, kad Turkija imsis „bet kokių veiksmų šiai šaliai apginti“ ir pasakė, jog armija surengė „labai kompleksišką operaciją“ Irako šiaurėje, kur smogta PKK bazėms, taip pat sukilėliams kurdų daugumos gyvenamuose Turkijos pietryčiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS