Alžyre per masinius protestus suimti 195 žmonės | KaunoDiena.lt

ALŽYRE PER MASINIUS PROTESTUS SUIMTI 195 ŽMONĖS

  • 1

Per masinius protestus prieš Alžyro prezidentą Abdelazizą Boutefliką penktadienį šalies saugumo pajėgos suėmė apytikriai 195 žmones.

Nacionalinio saugumo direktorato pranešime teigiama, kad per protestus buvo sužeista apie 112 policininkų.

Penktadienį Alžyre surengti didžiausi iki šiol protestai prieš A. Boutefliką. Sostinėje Alžyre susirinko dešimtys tūkstančių žmonių.

Pagrindinėse aikštėse Alžyro sostinės centre susirinko minios žmonių. Daugelis žmonių ėjo didelius atstumus pėsčiomis, nes prieš protestus buvo sustabdytas viešasis transportas.

Dideli protestai taip pat buvo surengti Batnos, Skikdos, Buiros ir Msilos provincijose. Kai kurie demonstrantai laikė plakatus su užrašais“ Ne penktai kadencijai“.

Protestuotojai siekia, kad Konstitucinė taryba, atsakinga už kandidatų į prezidentus dokumentų įvertinimą, atmestų A. Bouteflikos kandidatūrą. Taryba turi iki kovo 13 d. nuspręsti, kurie iš dokumentus pateikusių pretendentų gali dalyvauti balandžio 18 d. vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Kelias savaites Alžyre nerimstantys protestai tapo didžiausiu iššūkiu ligotam prezidentui A. Bouteflikai, kuris šalies prezidento pareigas eina jau 20 metų ir artėjančiuose Alžyro prezidento rinkimuose sieks dar vienos kadencijos.

Nepaisydamas prastos savo sveikatos, 82-ejų prezidentas sekmadienį oficialiai pateikė savo kandidatūrą dalyvauti rinkimuose.

Prezidentas po 2013 metais jį ištikusio insulto sėdi neįgaliojo vežimėlyje ir sunkiai kalba. Viešumoje jis pasirodo retai. Šiuo metu A. Bouteflika gydomas Šveicarijoje.

GALERIJA

  • Alžyre per masinius protestus suimti 195 žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

rasija

kodel nerasot kad rusijoje,maskvoje vyksta mitingas,daug zmoniu suimta siandien

SUSIJUSIOS NAUJIENOS