A. Dudą skraidinęs lėktuvas buvo priverstas leistis avariniu būdu | KaunoDiena.lt

A. DUDĄ SKRAIDINĘS LĖKTUVAS BUVO PRIVERSTAS LEISTIS AVARINIU BŪDU

Lenkijos prezidentūros Tarptautinės politikos biuro vadovas Jakubas Kumochas penktadienį informavo, kad prezidentą Andrzejų Dudą (Andžejų Dudą) skraidinantis lėktuvas buvo priverstas leistis avariniu būdu.

„Lėktuvas grįžo į Varšuvą, – pridūrė jis. Pareigūną cituoja Lenkijos radijas.

Lenkijos prezidento kanceliarijos vadovas pranešė, kad valstybės vadovas jau kitu orlaiviu vyksta į Jesionką netoli Žešuvo.

J. Bidenas atvyko į netoli Ukrainos sienos esantį Lenkijos miestą

Į šį netoli Ukrainos sienos esantį miestą neseniai atvyko JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas).

Jis susitiks su regione dislokuotais JAV kariais ir nevyriausybinių organizacijų, padedančių nuo Rusijos invazijos bėgantiems Ukrainos pabėgėliams, atstovais.

Lankydamasis regione praėjus daugiau nei mėnesiui po Rusijos invazijos pradžios, J. Bidenas vyks į Varšuvą, kur susitiks su Lenkijos vadovais ir aplankys pabėgėlių priėmimo centrą.

Savo vizitą prezidentas turėtų baigti svarbia kalba, kurį jis ruošiasi pasakyti šeštadienį.

Lenkija yra Europos Sąjungos ir NATO narė, priėmusi milijonus ukrainiečių pabėgėlių, teikianti Ukrainai finansinę paramą ir perdavusi jai ginklų.

Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) penktadienį pranešė, kad Lenkijoje šiuo metu yra apie 10,5 tūkst. JAV karių. J. Sullivanas taip pat pakartojo J. Bideno pažadą ginti „kiekvieną centimetrą“ NATO teritorijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas Lietuvis

Man patinka lenkai. Jie teigia kad Lenkija pakankamai didelė ir užteks vietios visiems užpuolikams palaidoti. Amin rusų tankui.

Pataisymas

JAV prezidentas yra ne Džo Baidenas,o Jozefas Baidenas, lietvinant galima trumpinti ir Juozas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS