Giminaičiai atpažino Meksikoje dingusių banglentininkų kūnus | KaunoDiena.lt

GIMINAIČIAI ATPAŽINO MEKSIKOJE DINGUSIŲ BANGLENTININKŲ KŪNUS

  • 0

Giminaičiai sekmadienį atpažino dingusių banglentininkų, dviejų australų ir amerikiečio, kurie, kaip manoma, buvo nušauti per ginkluotą apiplėšimą Meksikoje, palaikus.

Pasak nusikalstamumu pasižyminčios Meksikos Žemutinės Kalifornijos valstijos pareigūnų, kūnai rasti su šautinėmis žaizdomis galvose.

Manoma, kad australai broliai Callumas ir Jake'as Robinsonai (Kalumas ir Džeikas Robinsonai) bei jų draugas amerikietis Jackas Carteris Rhoadas (Džekas Karteris Roudas) buvo nužudyti per bandymą pavogti jų pikapą, spaudos konferencijoje sakė valstijos prokurorė Maria Elena Andrade (Marija Elena Andradė).

Šis sudegęs automobilis buvo rastas netoli nusikaltimo vietos.

Vėliau prokuratūra pareiškė, kad dingusių banglentininkų palaikus atpažino jų artimieji.

Meksikos užsienio reikalų ministrė Alicia Barcena (Alisija Barsena) pareiškė užuojautą ir nurodė, kad jos biuras bendravo su Australijos ambasadore Meksikoje Rachel Elizabeth Moseley (Reičel Elizabet Mouzli) bei jos komanda dėl dingusiųjų paieškos.

Meksikos prokurorų teigimu, buvo suimti trys įtariamieji – du vyrai ir viena moteris.

Pareigūnai nurodė, kad vienas iš įtariamųjų anksčiau yra smurtavęs, prekiavęs narkotikais ir įvykdęs plėšimų.

Anksčiau tyrėjai teigė, kad dingusių banglentininkų palaikai buvo surasti uolos viršūnėje esančioje šachtoje ir jau buvo pradėję irti.

Žemutinėje Kalifornijoje siautėja organizuotos nusikaltėlių gaujos, nors turistai nuo kartelių gaujų nukenčia nedažnai.

 

Anot pareigūnų, toje pačioje vietoje buvo rastas dar vienas lavonas, kuris nėra susijęs su banglentininkų atveju.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai penktadienį netoli Santo Tomaso miesto, esančio maždaug už 45 km į pietryčius nuo Ensenados, matė, kaip naudojant skriemulių sistemą iš šachtos buvo iškelti purvu aplipę kūnai.

„Daugiau jokių mirčių“

Prieš kelias dienas australų motina Debra Robinson sukėlė didelį sujudimą socialiniame tinkle „Facebook“, kai jos sūnūs nustojo atsakinėti į žinutes ir skambučius.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose paieškos plakatuose nurodoma, kad C. Robinsonas yra 33 metų, o jo brolis Jake'as – 30-metis. Jų draugui amerikiečiui taip pat buvo 30 metų.

M. E. Andrade nurodė, kad vyrai ir anksčiau kelis kartus lankėsi Meksikoje, tačiau jokių problemų jiems nekildavo.

C. Robinsonas žaidė lakrosą JAV pirmojoje lygoje, o J. Robinsonas, Australijos žiniasklaidos teigimu, dirbo gydytoju Perte.

Žemutinė Kalifornija garsėja įspūdingais paplūdimiais, o valstijos kurortai yra itin populiarūs tarp JAV turistų.

Tačiau nusikalstamumas joje yra vienas iš didžiausių Meksikoje. Žemutinėje Kalifornijoje siautėja organizuotos nusikaltėlių gaujos, nors turistai nuo kartelių gaujų nukenčia nedažnai.

Kelios dešimtys banglentininkų sekmadienį protestavo Ensenadoje. Ant jų lentų buvo užrašyti užrašai „paplūdimiai, saugumas, laisvė, taika“ ir „daugiau jokių mirčių“.

Naujausias incidentas primena kitą atvejį, kai 2015 metų lapkričio mėnesį keliaudami Meksikos šiaurės vakarų Sinaloa valstijoje žuvo du Australijos banglentininkai. Jų kūnai buvo sudeginti.

Nuo 2006-ųjų pabaigos, kai vyriausybė ėmėsi prieštaringai vertinamos karo su narkotikais strategijos, Meksikoje nusikalstamas smurtas nusinešė 450 tūkst. gyvybių. Dar daugiau kaip 100 tūkst. žmonių dingo be žinios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS