Indijoje grupiniu būdu išžaginta turistė iš Ispanijos: sulaikyti aštuoni įtariamieji | KaunoDiena.lt

INDIJOJE GRUPINIU BŪDU IŠŽAGINTA TURISTĖ IŠ ISPANIJOS: SULAIKYTI AŠTUONI ĮTARIAMIEJI

Indijos policija sulaikė dar penkis vyrus, susijusius su Ispanijos turistės grupiniu išžaginimu, tad iš viso sulaikytųjų yra aštuoni, antradienį pranešė vietos žiniasklaida.

Išpuolis prieš moterį, su vyru keliavusia motociklu, įvyko praėjusią savaitę Dumkos rajone Indijos rytinėje Džarkhando valstijoje, kurioje pora stovyklavo. Naujienų agentūra „Press Trust of India“ (PTI) paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti penki įtariamieji, surakinti antrankiais ir virve surišti vienas su kitu, ir penki priešais juos sėdintys policijos pareigūnai.

Pirmadienį prieš teismą stojo dar trys vyrai, jie buvo su maišais ant galvų, vėliau jiems buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. „Dėl įtariamo ispanės grupinio išžaginimo iki šiol suimti aštuoni asmenys“, – pranešė PTI, remdamasi policijos pareigūnais.

Pareigūnai įteikė porai 12 tūkst. JAV dolerių čekį kaip kompensaciją pagal „kompensacijų aukoms schemą“, pranešė transliuotojas NDTV.

Remiantis Nacionalinio nusikalstamumo registrų biuro duomenimis, 2022 m. Indijoje buvo pranešta apie beveik 90 išprievartavimų per dieną. Tačiau apie didelį jų skaičių nepranešama dėl vyraujančių aukų stigmų ir nepasitikėjimo policijos tyrimais. Apkaltinamieji nuosprendžiai tebėra reti, bylos metų metus stringa perkrautoje Indijos baudžiamojo teisingumo sistemoje.

Visas pasaulis rašė apie grupinį Indijos studentės išžaginimą ir nužudymą 2012 metais. 23 metų kineziterapijos studentę Jyoti Singh tų metų gruodį Naujajame Delyje autobuse išprievartavo ir paliko mirti penki vyrai ir paauglys. Šis siaubingas nusikaltimas atkreipė tarptautinį dėmesį į didelį seksualinio smurto lygį Indijoje ir sukėlė kelias savaites trukusius protestus, o galiausiai buvo pakeistas įstatymas – už išžaginimą įvesta mirties bausmė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Bet ir

nepasotinamos tos turistes! Negana,kad brigados tokiai reikia,tai dar ir kitos suzinoje ten lekia!

Dar blogiau

- vieno gaidžio per tiek laiko nenuteisia ir nepasodina.

Romas

Kaip ten reikalai pas mus Lietuvoi su jurbarkos gaideliu . Ten irgi metu metais vilkinama . Kuo mes skiriames nuo Indu ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS