Kolumbijos prezidentas atšaukė teiginį, kad po lėktuvo katastrofos rasti gyvi vaikai | KaunoDiena.lt

KOLUMBIJOS PREZIDENTAS ATŠAUKĖ TEIGINĮ, KAD PO LĖKTUVO KATASTROFOS RASTI GYVI VAIKAI

Kolumbijos prezidentas Gustavo Petro (Gustavas Petras) atšaukė savo teiginį, kad Amazonėje po daugiau nei prieš dvi savaites įvykusios lėktuvo katastrofos buvo rasti gyvi keturi čiabuvių vaikai.

Socialiniame tinkle „Twitter“ G. Petro ištrynė trečiadienio vakaro žinutę, kurioje pranešė apie keturių vaikų, įskaitant 11 mėnesių kūdikį, išgelbėjimą.

„Atsiprašau už tai, kas nutiko. Karinės pajėgos ir čiabuvių bendruomenės ir toliau nenuilstamai dirba, kad galėtų pranešti šaliai naujieną, kurios ji laukia“, – sakė jis.

Lėktuvu, kuriam gegužės 1-ąją sudužus žuvo trys suaugusieji, įskaitant pilotą ir vaikų motiną, skridusių nepilnamečių ieškojo daugiau kaip 100 karių su tarnybiniais šunimis.

Gelbėtojai mano, kad, be minėtojo 11 mėnesių kūdikio, 13, devynerių bei ketverių metų vaikai klaidžiojo po džiungles pietiniame Kaketos departamente  visą laiką nuo nelaimės.

„Šiuo metu neturime jokio kito prioriteto, tik tęsti paiešką, kol juos surasime, – pridūrė G. Petro. – Svarbiausia – vaikų gyvybės.“

G. Petro tviterio žinutė sukėlė abejonių, nes joje jis nepateikė jokios informacijos apie tai, kur ir kaip vaikai buvo išgelbėti ir kaip jiems pavyko išgyventi vieniems džiunglėse.

Kilus visuotinei sumaiščiai, kariuomenė nepatvirtino, kad kas nors buvo išgelbėtas.

„Avianline Charters“, sudužusio orlaivio savininkė, anksčiau teigė, kad vienam iš jos pilotų, buvusių paieškos vietoje, buvo pranešta, kad vaikai buvo rasti ir kad jie „yra gabenami valtimi žemyn upe ir kad jie visi yra gyvi“.

Tačiau bendrovė taip pat teigė, kad „nebuvo jokio oficialaus patvirtinimo“, jog vaikams pavojus negresia. Jų saugumui pavojų galėjo kelti perkūnija.

Ketvirtadienį G. Petro sakė, kad žinią apie tariamą išgelbėjimą pateikė vyriausybinis Šeimos gerovės institutas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS