Kyjivą remiantys rusų savanoriai teigia užėmę Rusijos pasienio kaimą | KaunoDiena.lt

KYJIVĄ REMIANTYS RUSŲ SAVANORIAI TEIGIA UŽĖMĘ RUSIJOS PASIENIO KAIMĄ

  • 0

Ukrainos pusėje kovojanti rusų savanorių pajėgų grupė užėmė Tiotkino kaimą Rusijos teritorijoje, pranešė ši grupė antradienį, po to, kai Maskva pareiškė atrėmusi išpuolius dviejuose pasienio regionuose.

„Tiotkino gyvenvietę Kursko srityje visiškai kontroliuoja Rusijos išlaisvinimo pajėgos“, – socialiniame tinkle rašė antikremliškas Rusijos judėjimas „Legionas „Rusijos laisvė“ ir teigė, kad rusų kariškiai traukiasi iš kaimo.

Už Ukrainą kovojantys rusų savanoriai anksčiau buvo pranešę, kad kirtę sieną pradėjo ataką Rusijos teritorijoje ir puola Tiotkino kaimą kariaujančių šalių pasienyje.

Kursko gubernatorius Romanas Starovoitas buvo patvirtinęs įvykus ataką ir sakė, kad šaudyta iš mažo kalibro ginklų, bet tvirtino, kad proveržis buvo sustabdytas.

Maskva tvirtino, kad tai Ukrainos pajėgos bandė pulti Rusijos pasienio teritorijas. Gynybos ministerijos pareiškime teigiama, kad Rusijos pajėgos „sužlugdė Kyjivo režimo bandymą prasiveržti į Rusijos Federacijos pasienio teritoriją Belgorodo ir Kursko srityse“.

Ukrainos karinės žvalgybos atstovas spaudai teigė, kad Rusijos savanorių grupės, pradėjusios puolimą, veikė ne pagal Kyjivo įsakymus.

Gairės: Legionas Rusijos laisvė, užėmė Rusijos kaimą, Rusijos judėjimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS