Madagaskarą niokoja ciklonas: 5 žmonės žuvo, tūkstančiai evakuota | KaunoDiena.lt

MADAGASKARĄ NIOKOJA CIKLONAS: 5 ŽMONĖS ŽUVO, TŪKSTANČIAI EVAKUOTA

  • 0

Madagaskare siaučiant atogrąžų ciklonui „Enawo“ per pastarąsias dvi paras savo namus buvo priversti palikti per 10 tūkst. gyventojų, o žuvusiųjų skaičius išaugo iki penkių, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Sostinę Antananaryvą užklupus smarkioms liūtims naktį buvo evakuoti gyventojai iš kelių miesto rajonų.

Audra pasiekė šiaurės rytinį Madagaskaro pakraštį antradienį. Dėl smarkios liūties upės beveik išsiliejo iš krantų ir kilo visuotinio potvynio pavojus.

Remdamasis trečiadienio vakaro duomenimis, Nacionalinis stichinių nelaimių valdymo biuras (BNGC) pranešė, kad „paveiktuose rajonuose yra 10 tūkst. 288 perkelti žmonės, 12 tūkst. 321 nukentėjęs asmuo, septyni sužeistieji ir penki žuvusieji“.

Uždarytos mokyklos

Pasak naujienų agentūros AFP korespondento, iš pietinio sostinės Ampefilohos rajono trečiadienį buvo evakuota šimtai žmonių, kurie buvo nugabenti į saugioje vietoje esantį stadioną.

Švietimo ministerija taip pat uždarė visas miesto mokyklas.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matomi išgriuvę medžiai, patvinę keliai bei nuo stogų nuplėšta gofruota danga.

Raudonasis Kryžius teigė, kad kol kas dar nežinoma, kiek žalos padarė audra, ir perspėjo apie didžiulio potvynio riziką.

Visgi „Enawo“ susilpnėjo iki atogrąžų ciklono, o jo vėjo greitis sumažėjo nuo 290 km/val. iki 65 km/val., nurodė BNGC.

2012 metais Madagaskare siautėjusi atogrąžų audra „Irina“ ir atogrąžų ciklonas „Giovanna“ pareikalavo per 100 gyvybių.

Ši Indijos vandenyno sala nuo 2015 metų susiduria su sausromis bei maisto stygiumi, o labiausiai šios nelaimės paveikė pietinį Madagaskaro regioną.

GALERIJA

  • Madagaskarą niokoja ciklonas: 5 žmonės žuvo, tūkstančiai evakuota
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS