Maskvą užpuolė dronai: trumpam buvo uždaryti oro uostai | KaunoDiena.lt

MASKVĄ UŽPUOLĖ DRONAI: TRUMPAM BUVO UŽDARYTI ORO UOSTAI

  • 0

Maskvos meras antradienį pareiškė, kad apie rusų oro gynyba numušė du atakos dronus virš Maskvos regiono.

Rusijos sostinė ir Kyjivas pastaruoju metu praneša apie reguliarius dronų antpuolius karo metu, o smūgiai Rusijos teritorijoje tampa vis dažnesni.

„Oro gynyba numušė du atakos dronus. Vienas Krasnogorsko srityje, kitas – Častų srityje“, – teigė Sergejus Sobianinas platformoje „Telegram“ ir pridūrė, kad reaguoja gelbėjimo tarnybos.

Jis nepateikė išsamios informacijos apie žalą ar aukas.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad virš Maskvos regiono buvo numušti du Ukrainos dronai, ir pridūrė, kad aukų nebuvo.

Virš Maskvos Vnukovo, Šeremetjevo ir Domodedovo oro uostų trumpam buvo sustabdytas oro eismas, anksčiau naujienų agentūra TASS citavo aviacijos tarnybos šaltinį.

Daugiaaukščio gyvenamojo namo Krasnogorske keliuose aukštuose buvo užfiksuoti stiklo apgadinimai, teigė agentūra, nepatikslindama, ar tai lėmė drono smūgis.

„Taip pat buvo apgadinti keli šalia namo stovėję automobiliai“, – nurodė TASS.

Du ukrainiečių dronai buvo numušti virš Briansko srities netoli Ukrainos sienos, teigė Maskvos gynybos ministerija per „Telegram“ ir pridūrė, kad aukų nėra.

Pastarosiomis savaitėmis virš Maskvos finansinio rajono buvo atremtos dvi dronų atakos, kurių kiekviena padarė nedidelę žalą daugiaaukščių pastatų fasadams. Gegužę dronai buvo numušti netoli Kremliaus.

Vėlų pirmadienį Maskvos gynybos ministerija pranešė, kad jos pajėgos numušė du Ukrainos dronus virš Juodosios jūros už 40 km į šiaurės vakarus nuo Krymo pusiasalio.

Gairės: karas Ukrainoje, Maskva, oro uostai, numušti dronai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS