Meksikoje per karščio bangą mirė aštuoni žmonės | KaunoDiena.lt

MEKSIKOJE PER KARŠČIO BANGĄ MIRĖ AŠTUONI ŽMONĖS

  • 0

Per trečiąją karščio bangą Meksikoje nuo balandžio vidurio mirė aštuoni žmonės, penktadienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Šią savaitę Meksikos sostinėje Meksike temperatūra pasiekė rekordinę 35 laipsnių Celsijaus temperatūrą.

Nuo balandžio 14 dienos iki birželio 12 dienos septynios aukos mirė nuo šilumos smūgio, o viena – nuo dehidratacijos, sakoma ministerijos pranešime.

Šiaurės rytuose esančiame Monterėjaus mieste temperatūra viršijo 40 laipsnių Celsijaus, namuose sumažėjo vandens slėgis, o dėl padidėjusio elektros poreikio, įskaitant oro kondicionierius, nutrūko elektros tiekimas.

Monterėjaus gyventoja Wendy Tijerina (Vendi Tijerina) teigė, kad karštis dar didesnis, nes miestas yra pramoninėje zonoje.

„Trūksta vandens, negalima maudyti vaikų ar net naudotis ventiliatoriumi, nes atjungė elektrą“, – sakė ji naujienų agentūrai AFP.

Ji teigė, kad jos šeima stengiasi gerti daug vandens, kad apsisaugotų nuo šilumos smūgio.

Nuevo Leono valstijos, kurioje įsikūręs Monterėjus, vyriausybė apribojo vaikų lankymosi mokykloje laiką iki dviejų valandų per dieną, kad būtų išvengta saulės.

Praėjusiais metais Meksikoje kai kuriose šalies dalyse buvo paskelbta nepaprastoji padėtis dėl sausros, dėl karščio bangos ir lietaus trūkumo išsekus rezervuarams.

Kai kurių miestų, tarp jų Monterėjaus, valdžia kelias savaites leido namų ūkiams naudotis vandeniu iš čiaupo tik kelias valandas per dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS