Policija: per ūkininkų protestą Paryžiaus Eliziejaus laukuose sulaikyta dešimtys žmonių | KaunoDiena.lt

POLICIJA: PER ŪKININKŲ PROTESTĄ PARYŽIAUS ELIZIEJAUS LAUKUOSE SULAIKYTA DEŠIMTYS ŽMONIŲ

Prancūzijos policija penktadienį pranešė, kad per ūkininkų protestą Eliziejaus laukuose Paryžiaus centre sulaikė 66 žmones.

Pasitelkdami traktorius ir šieno ryšulius, ūkininkai trumpam sustabdė eismą garsiojoje alėjoje, esančioje prie Triumfo arkos paminklo ir netoli prezidento Emmanuelio Macrono biuro.

Protestuotojai, kurie alėjoje kėlė plakatus, sakė, kad jų akcijos tikslas yra „išgelbėti Prancūzijos žemės ūkį“.

Visos Europos ūkininkai jau kelias savaites protestuoja dėl, kaip teigia jie patys, pernelyg ribojančių aplinkosaugos taisyklių, konkurencijos, kurią sukelia pigus importas iš už Europos Sąjungos (ES) ribų, ir mažų pajamų.

Ūkininkas Axelis Massonas teigė, kad maždaug 100 jo kolegų „taikiai ir laikydamiesi įstatymų“ 3 val. (vietos, 4 val. Lietuvos laiku) pradėjo rinktis prie magistralinės žiedinės sankryžos.

Kai kurie protestuotojai lėtai judančiame eisme aplink Triumfo arką įstrigusiems automobilių vairuotojams dalino bulvių maišus, sakė įvykio vietoje buvę naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Kaimo reikalų koordinavimo sąjunga prieš tai tinkle „X“ buvo prakalbusi apie „simbolinį ir taikų“ Triumfo arkos perėmimą.

Organizacija nurodė, kad nori „greitų veiksmų, jog būtų galima išgelbėti 45 proc. mūsų ūkių, kuriuos ištiko finansiniai sunkumai“.

A. Massonas tvirtino, kad ūkininkai padėjo vainiką, skirtą atminti jų kolegas, kuriuos finansinės bėdos privedė prie savižudybės. „Valstybė niekada mūsų negirdėjo“, – apgailestavo jis.

Net ir po to, kai vyriausybė pažadėjo imtis reformų, Prancūzijos ūkininkai toliau blokavo kelius, degino padangas ir apgulė prekybos centrus, tvirtindami, kad jiems reikia daugiau priemonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Išvada

Visai kaip Rusijoj per Navalno laidotuves. Kur ta taip liaupsinama Vakarų demokratija ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS