Prancūzijoje po gaisro poilsio namuose pradėtas tyrimas dėl netyčinės žmogžudystės | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE PO GAISRO POILSIO NAMUOSE PRADĖTAS TYRIMAS DĖL NETYČINĖS ŽMOGŽUDYSTĖS

  • 1

Prancūzijos prokurorai penktadienį pranešė pradėję tyrimą dėl nužudymo, susijusio su 11 žmonių žūtimi per gaisrą, kilusį saugos standartų neatitikusiuose poilsio namuose.

Trečiadienį kilęs gaisras netoli Kolmaro rytų Prancūzijoje buvo daugiausiai aukų pareikalavusi nelaimė šalyje nuo 2016 metų, kai per gaisrą bare šiauriniame Ruano mieste žuvo 14 žmonių.

Anot vietos pareigūnų, namas neturėjo licencijos ir neatitiko priešgaisrinio saugumo standartų, taikomų priimant svečius.

Penktadienį paskelbtame pareiškime teigiama, kad bylą perėmė Paryžiaus prokurorai, kurie atlieka tyrimą dėl netyčinės žmogžudystės ir sunkių kūno sužalojimų.

Per patį prancūzų vasaros atostogų sezono įkarštį šioje itin vaizdingoje vietovėje buvo apgyvendinta grupė suaugusiųjų, turinčių mokymosi sunkumų, ir juos lydinčių asmenų.

Visi apatiniame aukšte buvę svečiai sugebėjo išsigelbėti, tačiau buvę viršuje atsidūrė spąstuose.

Penktadienį paskelbtu tyrimu siekiama nustatyti tikslias gaisro priežastis ir bet kokią baudžiamąją atsakomybę, sakoma pareiškime.

Prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) šią savaitę žūčių pareikalavusį gaisrą pavadino tragedija, o ministrė pirmininkė Elisabeth Borne (Elizabet Born) pažadėjo, kad bus dedamos visos pastangos išnagrinėti nelaimę, kurią ji pavadino siaubinga.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

kas per terminas netycine zmogzudyste 1 z nepanaikina atsakomybes ir joks advokatas to nepaneigs nebent si /teisesauga/ nupirkta kaip jurbarko bandito byla z=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS