Prie Pietų Korėjos krantų sudužo JAV naikintuvas F-16 – pilotas išgelbėtas | KaunoDiena.lt

PRIE PIETŲ KORĖJOS KRANTŲ SUDUŽO JAV NAIKINTUVAS F-16 – PILOTAS IŠGELBĖTAS

  • 2

Amerikiečių naikintuvas F-16 anksti trečiadienį sudužo, patyręs avarinę situaciją skrydžio metu virš jūros prie vakarinių Pietų Korėjos krantų, pranešė Jungtinių Valstijų kariuomenė.

Pranešime nurodoma, kad pilotas buvo išgelbėtas.

„8-ajam naikintuvų sparnui priskirtas naikintuvas „F-16 Fighting Falcon“ patyrė avarinę situaciją skrydžio metu virš Vakarų jūros ir sudužo šiandien apie 8 val. 41 min. (1 val. 41 min. Lietuvos laiku), – sakoma kariuomenės pranešime. – Pilotas saugiai katapultavosi ir buvo surastas apie 9 val. 30 minučių. Jis yra sąmoningas ir buvo nugabentas į medicinos įstaigą būklei įvertinti.“

Pareiškime džiaugiamasi glaudžiu bendradarbiavimu su Pietų Korėja vykdant gelbėjimo operaciją.

„Esame labai dėkingi Korėjos Respublikos gelbėjimo tarnyboms ir visiems mūsų komandos nariams, kurie padėjo operatyviai išgelbėti mūsų pilotą, – teigė 8-ojo naikintuvų sparno vadas pulkininkas Matthew C. Gaetke (Metjus S. Geitkė).

„Dabar sutelksime dėmesį į lėktuvo paiešką ir paėmimą“, – pridūrė jis.

„Informacija apie avarinės situacijos skrydžio metu priežastį bus pateikta tik atlikus išsamų saugos ir nelaimingo atsitikimo tyrimą“, – sakoma pareiškime.

Tai trečias atvejis nuo 2023 metų gegužės, kai Pietų Korėjoje sudūžta amerikiečių naikintuvas F-16.

Dabar sutelksime dėmesį į lėktuvo paiešką ir paėmimą.

Gruodį JAV F-16 sudužo per įprastas pratybas, kai, amerikiečių kariuomenės teigimu, įvyko „avarinė situacija skrydžio metu“. To lėktuvo pilotas taip pat buvo išgelbėtas.

Praėjusių metų gegužę per įprastas pratybas į pietus nuo Seulo esančioje kaimiškojoje vietovėje sudužo kitas JAV naikintuvas F-16. Pilotas saugiai katapultavosi, per avariją daugiau žmonių nenukentėjo.

Vašingtonas yra svarbiausias Seulo sąjungininkas saugumo srityje ir Pietų Korėjoje dislokuoja apie 28,5 tūkst. savo karių, padedančių saugoti šalį nuo branduolinį ginklą turinčios Šiaurės Korėjos.

Praėjusių metų pabaigoje kaimyninėje Japonijoje JAV kariuomenė paskelbė, kad po avarijos, per kurią žuvo aštuoni amerikiečių lakūnai, sustabdo savo pakreipiamo rotoriaus orlaivių „V-22 Osprey“ skrydžius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

> As manau

Patinka čiulpti?

Aš manau

labai gerai kad sudužo jankiu imperijalistų naikintuvas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS