Europos žaidynėse sieks bilietų į Paryžių | KaunoDiena.lt

EUROPOS ŽAIDYNĖSE SIEKS BILIETŲ Į PARYŽIŲ

Iki Europos žaidynių likus aštuoniems mėnesiams, pasiruošimo procesas – vis intensyvesnis. „Dar liko nemažai neatsakytų klausimų ir spręstinų iššūkių“, – sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) olimpinio sporto direktorius Einius Petkus.

Varžysis Lenkijoje

Trečią kartą rengiamos Europos žaidynės 2023-iųjų vasarą vyks Lenkijoje – Krokuvoje, Malopolsko ir Silezijos regionuose.

Numatyti net aštuoniolikos sporto šakų ikiolimpinės atrankos turnyrai. Kelialapius į 2024 m. Paryžiaus vasaros žaidynes turės galimybę iškovoti šaudymo iš lanko, sinchroninio plaukimo, lengvosios atletikos, badmintono, trijulių (3 prieš 3) krepšinio, bokso, breiko, kanojų slalomo, BMX ir kalnų dviračių, nardymo, fechtavimosi, dziudo, šiuolaikinės penkiakovės, regbio-7, šaudymo, stalo teniso, tekvondo, triatlono atstovai.

Taip pat vyks lengvosios atletikos (komandų), sinchroninio plaukimo, badmintono, kanojų slalomo, kanojų sprinto, BMX ir kalnų dviračių, nardymo, fechtavimosi, dziudo (komandų), šiuolaikinės penkiakovės ir tekbolo Europos čempionatai.

„Varžybų lygis bus tikrai aukštas. Susirinks geriausi Europos sportininkai. Planuojame, kad Lietuvos delegaciją turėtų sudaryti apie 100 sportininkų. Tai būtų gausiausia mūsų komanda per šių žaidynių istoriją“, – teigė E.Petkus.

Užims studentų būstus

LTOK olimpinio sporto direktorius kartu su pavaduotoja Agne Vanagiene lankėsi Krokuvoje, apžiūrėjo ruošiamą infrastruktūrą ir gyvenimo sąlygas.

Žaidynių kaimelis bus įrengtas universiteto studentų bendrabučiuose, tad mokslo metus ši aukštoji mokykla turės baigti dviem savaitėmis anksčiau.

Planuojame, kad Lietuvos delegaciją turėtų sudaryti apie 100 sportininkų.

„Dar ne visos sporto bazės paruoštos, kai kurios net nepradėtos statyti, bet organizatoriai patikino, kad viskas bus atlikta laiku, o sportininkams suteiktos geriausios sąlygos. Nerimą kelia tik tai, kad kai kurios sporto bazės, pavyzdžiui, bokso, šaudymo, laipiojimo, badmintono ir breiko, nuo Krokuvos nutolusios kelis šimtus kilometrų. Teks ieškoti sprendimų“, – pasakojo A.Vanagienė.

Debiutas – Baku

Pirmą kartą Europos žaidynės įvyko 2015-aisiais Baku (Azerbaidžanas). Lietuvos rinktinę sudarė 70 sportininkų.

Aukso medalius iškovojo kanojininkas Henrikas Žustautas ir plaukikas Andrius Šidlauskas, kuris pelnė ir sidabrą. Trečias vietas užėmė badmintonininkas Kęstutis Navickas, paplūdimio tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė, sambo imtynininkai Rūta Aksionova ir Radvilas Matukas.

Į pirmuosius aštuonetus pateko baidarininkai Ignas Navakauskas, Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas, Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, boksininkas Mantas Valavičius, dziudo atstovai Marius Paškevičius ir Santa Pakenytė, gimnastas Rokas Guščinas, imtynininkai Giedrė Blekaitytė, Vilius Laurinaitis, Julius Matuzevičius, Aleksandras Kazakevičius, trijulių krepšinio vyrų rinktinė (Vitalijus Lukša, Giedrius Marčiukaitis, Darius Tarvydas ir Ovidijus Varanauskas), plaukikė Agnė Šeleikaitė.

Auksas ir sidabras

2019-aisiais Baltarusijos sostinėje Minske varžėsi 73 Lietuvos sportininkai.

Žaidynių čempionai – treko dviratininkė Simona Krupeckaitė ir gimnastas Robertas Tvorogalas. Su sidabro medaliais grįžo S.Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė.

Be to, į geriusiųjų aštuonetus pateko baidarininkai A.Olijnikas ir R.Nekriošius, Arturas Seja, kanojininkas Vadimas Korobovas, treko dviratininkės M.Marozaitė, Olivija Baleišytė, S.Krupeckaitė, plento dviratininkas Gediminas Bagdonas ir trekininkas Vasilijus Lendelis, lengvaatlečiai Adrijus Glebauskas ir Liveta Jasiūnaitė, imtynininkė Danutė Domikaitytė, trijulių krepšinio vyrų rinktinė (Paulius Semaška, Medas Kuprijanovas, Aurelijus Pukelis ir Mintautas Bulanovas).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS