„Formulės 2“ pasaulio čempionato pirmo etapo pabaigtuvės – ne varžybų trasoje | KaunoDiena.lt

„FORMULĖS 2“ PASAULIO ČEMPIONATO PIRMO ETAPO PABAIGTUVĖS – NE VARŽYBŲ TRASOJE

Motorlaivių „Formulės 2“ (F2) pasaulio čempionato pirmo etapo Klaipėdoje prizininkai jau buvo išsidaliję trofėjus ir šampaną, kai varžybų teisėjai sudėliojo kitokią finalininkų rikiuotę.

Nubaudė už pažeidimus

Permainingas F2 pirmo etapo lenktynes Lietuvos uostamiestyje laimėjo triskart pasaulio čempionas Rashedas Al Qemzi (Jungtiniai Arabų Emyratai, JAE).

Iš pradžių greta jo ant prizininkų pakylos žengė ir prizus atsiėmė britas Colinas Jelfas (2 vieta) ir estas Stefanas Arandas (3).

Tačiau tai dar nebuvo renginio pabaigtuvės – darbo ėmėsi teisėjų komisija. Posėdžio sprendimas nuliūdino C. Jelfą, slovaką Tomašą Čermaką, o nudžiugino S. Arandą ir Monako atstovą Giacomo Sacchi.

Išnagrinėję lenktynių dalyvių protestus, varžybų vaizdo įrašus, arbitrai už taisyklių pažeidimus skyrė baudų C. Jelfui ir T. Čermakui, tad britas iš antros vietos smuktelėjo į ketvirtą, o slovakas – iš penktos į dešimtą. Į antrą poziciją pakilo S. Arandas, iš ketvirtos į trečią – G. Sacchi.

f2worldchamp.com nuotr.

Įžvelgė nekompetenciją

Tarptautinės motorlaivių sporto sąjungos (UIM) varžybų direktoriaus Luiso Ribeiro parašu oficialiai patvirtinta tokia galutinė pirmo dešimtuko, pelniusio įskaitos taškus, rikiuotė: 1. R. Al Qemzi (JAE, 20 tšk.), 2. S. Arandas (Estija, 15), 3. G. Sacchi (Monakas, 12), 4. C. Jelfas (Didžioji Britanija, 9), 5. Samuelis Lucasas (Australija, 7), 6. Mette’as Bjerknesas (Didžioji Britanija, 5), 7. Johanas Oesterbergas (Švedija, 4), 8. Mathilda Wiberg (Švedija, 3), 9. Dainis Puodžukas (Latvija, 2), 10. T. Čermakas (Slovakija, 1).

„Esu labai nusivylęs, kad buvo atmestas mano prašymas gyvai pateikti savo argumentus. Be to, esu sukrėstas teisėjų komisijos kai kurių narių nekompetencijos tokio lygio varžybose. Manau, būtina peržiūrėti šios sporto šakos valdymą ir visiems priminti, kad yra taisyklės, ne vien baudžiančios, bet ir ginančios sportininkus“, – pareiškė triskart F2 pasaulio čempionas 53-ejų C. Jelfas.

Dėl techninių problemų ir avarijų lenktynių nebaigė portugalas Duarte’ė Benavente’ė, latvis Nikita Lijsas ir JAE atstovas Mansooras Al Mansoori.

Organizavo ir lenktyniavo

Lietuvą reprezentavęs 2020 m. pasaulio F2 vicečempionas, 2018 ir 2021 m. bronzos medalių laimėtojas, dukart Europos čempionas Edgaras Riabko užėmė 11 vietą ir įskaitos taškų nepelnė, o Egidijus Dagilis nestartavo.

„Nuotaikos – nekokios, piktinuosi savimi, norėjau geriau pasirodyti. Be to, startuojant ne iškart užsivedė variklis, o varžovai tuo metu jau lėkė į priekį. Kita vertus, sunku tuo pat metu organizuoti varžybas ir dalyvauti jose aukštu lygiu, juo labiau pirmą kartą Klaipėdoje“, – kalbėjo Lietuvos motorlaivių federacijai vadovaujantis E. Riabko.

F2 pasaulio čempionato antras etapas numatytas rugsėjo 2–3 d. Italijoje.

GALERIJA

  • „Formulės 2“ pasaulio čempionato pirmo etapo pabaigtuvės – ne varžybų trasoje
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senukas

Bunka silpnai atrodo prie šitu varzybu ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS