Kauno ledo ritulininkai – vis arčiau čempionų | KaunoDiena.lt

KAUNO LEDO RITULININKAI – VIS ARČIAU ČEMPIONŲ

Vilniaus "Hockey Punks" ekipą ir toliau mina ant kulnų daugkartinei šalies čempionei Elektrėnų "Energijai".

Pasižymėjo puolėjas

Vilniuje įvykusias rungtynes su "Hockey Punks" komanda kauniečiai laimėjo 3:1. Visus tris įvarčius nugalėtojams pelnė Donatas Kumeliauskas.

Trečią kartą ilgametis Lietuvos rinktinės puolėjas pasižymėjo pasinaudojęs šiurkščia vilniečių klaida, kai "Hockey Punks" keitė vartininką aikštės žaidėju: D.Kumeliauskas perėmė ritulį ir nukreipė jį į nesaugomus vartus.

"Iš pradžių atrodė, kad galbūt visas mačas bus apylygis ir nežinia, kam pavyks laimėti, bet vėliau pasisekė mums, nes varžovai klydo dažniau", – po varžybų sakė D.Kumeliauskas.

Kauno komandoje debiutavo lietuviško kraujo turinti amerikietis Brendanas Leavittas – Masačusetso valstijoje gimusio 26-erių puolėjo prosenelė kilusi iš Lietuvos.

Vasario mėnesį B.Leavittui bus įteiktas Lietuvos piliečio pasas.

"Hockey Punks" gretose irgi buvo naujokas – baltarusis Sergejus Markovskis, per savo karjerą tapęs Ukrainos ir Baltarusijos čempionu.

Iš pradžių atrodė, kad galbūt visas mačas bus apylygis, bet vėliau pasisekė mums, nes varžovai klydo dažniau.

Iki lyderių – du taškai

Tai buvo paskutinė šį Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) reguliarųjį sezoną "Kaunas Hockey" ir "Hockey Punks" akistata: kauniečiai šventė pergales 9:2, 9:3, 3:2, 5:2 ir 3:1 ir patyrė vieną nesėkmę – 1:2.

Gali būti, kad šios ekipos kausis ir per atkrintamąsias varžybas (pusfinalio mačus iki trijų pergalių žais 1-ą ir 4-ą bei 2-ą ir 3-ią vietas užėmusios komandos).

Šiuo metu pirmauja "Energija" (27 taškai), toliau rikiuojasi "Kaunas Hockey" (25 tšk.), "Hockey Punks" (11 tšk.) ir Vilniaus "Geležinis vilkas" (3 tšk.).

Jeigu čempionato tvarkaraštis nebus koreguojamas (dėl priverstinės pertraukos numatytu laiku neįvyko keli mačai ir dar neaišku, ar jie bus sužaisti), kauniečių laukia trejos rungtynės su "Geležiniu vilku" (ankstesnes "Kaunas Hockey" laimėjo 5:3, 4:2, 11:2) ir dvejos – su "Energija" (anksčiau pergales 5:2 bei 4:2 šventė elektrėniškiai).

Ką liudija statistika?

Tarp rezultatyviausių NLRL čempionato žaidėjų pirmauja "Kaunas Hockey" puolėjas Remigijus Guoga – 11 įvarčių.

Dešimt kartų pasižymėjo elektrėniškis Deividas Kazlauskas, po aštuonis – jo komandos draugai Mauras Baltrukonis ir Artūras Katulis bei "Kaunas Hockey" legionierius Aleksandras Michejonokas.

Naudingiausių ledo ritulininkų lyderis – R.Guoga (21 taškas). Nedaug atsilieka kitas "Kaunas Hockey" žaidėjas Dovydas Streckis (20 tšk.) ir "Hockey Punks" atstovas Edgaras Rybakovas (19 tšk.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS