Panemunės šilą sudrebins naujos ekstremalaus bėgimo varžybos „OCR Baltic Warriors Race“ | KaunoDiena.lt

PANEMUNĖS ŠILĄ SUDREBINS NAUJOS EKSTREMALAUS BĖGIMO VARŽYBOS „OCR BALTIC WARRIORS RACE“

Jau balandžio 29-ą dieną senovės jotvingių ir lietuvių žemėse, šalia Nemuno pirmą kartą įvyks įspūdingas ekstremalaus bėgimo renginys „OCR Baltic Warriors Race“.

„Pažadink karį savyje!” – tokiu šūkiu į varžybas kviečia organizatoriai. Sparčiai visame pasaulyje populiarėjantis ekstremalus bėgimas su kliūtimis nusipelnė vietos laikinojoje sostinėje. Panemunės šile dalyvių lauks išskirtinis kliūčių ruožas, senovės baltų verti išbandymai ir uždegančios dalyvių šypsenos.

„Mintis organizuoti tokias varžybas kilo dar prieš 4 metus, kai įkūrėme „OCR Baltic Warriors“ komandą, bet tam reikėjo subręsti kaip varžybų organizatoriams. Taip pat trūko lėšų, nes kokybiškai suorganizuoti renginį kainuoja keliasdešimt tūkstančių eurų. Dėka Nacionalinės sporto agentūros dalinio finansavimo, mūsų svajonė surengti varžybas virsta realybe“, - sakė Ekstremaliojo sporto asociacijos prezidentas Dainius Liutkus.

Jis neslėpė, kad dėl varžybų organizavimo buvo nuspręsta daugiau nei prieš metus, tačiau kol vyko paruošiamieji darbai, apie jas dar nebuvo kalbama viešai.

D. Liutkus pabrėžė, kad Kaune iki šiol nėra vykusios OCR varžybos, todėl tai bus pirmas didelis ekstremalaus bėgimo renginys ne tik Kaune, bet ir visame rajone.

„Taip pat pasirinkimą lėmė ir tai, kad pats puikiai pažįstu Panemunės šilą – ne vienas tūkstantis kilometrų yra jame nubėgta ir ne vienas tūkstantis prisitraukimų padaryta. Taip pat Kaunas yra Lietuvos vidurys, dėl to patogu čia atvykti iš visų Lietuvos pusių“, - aiškino D. Liutkus.

„OCR Baltic Warriors Race“ varžybose dalyviai turės įveikti apie 8 km trasą su 25 įvairiausiomis kliūtimis. Taip pat vyks vaikų varžybos 1 km trasoje su 10 kliūčių.

„Laukia techniškiausios varžybos Lietuvoje. Varžybose laukia net 11 kliūčių, kurias reikės įveikti kabant ore ir naudojantis tik rankomis. Turėsime bent jau dvi kliūtis, kurių Lietuvoje dar nebuvo – tai yra „Jotvingių likimo ratas“ („Spinning Wheels“) ir „Fireman“ kliūtis“, - detales atskleidė organizatorius.

Ekstremalaus bėgimo su kliūtimis renginiai Lietuvoje pritraukia vis daugiau dalyvių. Didelį postūmį šiam sportui suteikė žinia, kad jau 2028 metų olimpinėse žaidynėse OCR sprinto kliūčių ruožas taps šiuolaikinės penkiakovės varžybų dalimi.

D. Liutkus pats nuolat dalyvauja įvairiose varžybose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Jis teigia, kad išbandžius ekstremalų bėgimą, jo neįmanoma nepamilti.

„OCR sportas yra labai įtraukiantis. Visų pirma, galime pasijusti kaip vaikystėje – kai karstydavomės po medžius, braidėme upeliais ar lipome virve. Visų antra, dalyvaujant varžybose ir įveikus kliūtį, iškart gaunamas atpildo jausmas, įveikus sekančią – tai vėl kartojasi. Na, o jeigu ir nepavyks įveikti kurios nors kliūties, tai gali tapti jums tikslu – iššūkiu sustiprėti ir įveikti tą kliūtį kitose varžybose, kurios vyks rugsėjo 30 dieną Klaipėdoje“, - pasakojo D. Liutkus.

OCR sportas taip pat išsiskiria savo bendruomeniškumu. Šios sporto šakos klubai sparčiai auga ir nuolat pritraukia naujų žmonių.

„OCR Baltic Warriors“ komandoje mes visada skleidžiame gerą atmosferą ir tas, manau, paskatina žmones jungtis prie mūsų bei dar labiau įsitraukti į OCR sportą. Komandoje yra profesionalių sportininkų ir trenerių, kurie negaili patarimų ir dalinasi savo patirtimi. Mūsų tikslas – kad sportas jungtų šeimas. Visi yra skatinami į varžybas atvykti su savo šeimomis, nes mes – OCR šeima“, - šypsojosi D. Liutkus.

Iki „OCR Baltic Warriors Race“ varžybų liko mažiau nei mėnuo. D. Liutkus, kuris ir pats treniruoja kitus sportininkus, pabrėžia, kad ekstremalus bėgimas pasižymi tam tikrais iššūkiais, todėl kiekvienam dalyviui, ypač naujokams, reikėtų atkreipti dėmesį į fizinį aktyvumą.

„Tikrai nerekomenduoju į varžybas atvykti „nuo sofos“. Pasitreniruokite bėgimą, prisitraukimus ir kabėjimą ant skersinio. Mėgėjų laukia tikrai įdomios kliūtys, dalies jų gali ir nepavykti įveikti, tačiau svarbiausia – gera nuotaika ir savo galimybių išbandymas. Atsiminkite – 50 proc. kliūties įveikimo sėkmės yra jūsų galvose. Jeigu galvosi, kad kliūties neįveiksi, tai tikrai neįveiksi. O jeigu tikėsi, kad kliūtį įveiksi, tai labai didelė tikimybė, kad tau pavyks“, - patarimų negailėjo D. Liutkus.

„OCR Baltic Warriors Race“ varžybos dalinai finansuojamos Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kažkaip

Neteko dar regėti, kad bėgimas drebintų šilą. Gal mamutai bėgios?

Uuuuu

Užkimš visas gatves...Ar mažai miškų už miesto?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS