Po pergalės Estijoje „RIMO Racing“ ekipa startuos lenktynėse Olandijoje | KaunoDiena.lt

PO PERGALĖS ESTIJOJE "RIMO RACING" EKIPA STARTUOS LENKTYNĖSE OLANDIJOJE

  • 0

Patogiai įsitaisę kopose, Olandijos kurortinio Zandvoorto miestelio gyventojai ir svečiai jau renkasi stebėti netrukus prasidėsiančių dvylikos valandų trukmės „Hankook 12h series“ lenktynių.

Unikali buvusi „Formulės-1“ trasa įsikūrusi vos pora šimtų metrų nuo jūros, o nuo didelio vėjo ją apsaugo aukštai aplink iškilusios kopos. Nuo jų šlaitų patogų stebėti vieną svarbiausių šiame regione vykstančių autosporto renginių, kuriame jau antrus metus iš eilės dalyvauja ir lietuviai - „RIMO Racing“ komanda.

Šiais metais komandoje važiuoja didelę patirtį turintys tituluoti lenktynininkai, daugkartiniai Lietuvos, Lenkijos, Baltijos ir Šiaurės Europos šalių žiedinių bei ralio čempionatų nugalėtojai ir prizininkai Martynas Samuitis, Rimantas Blažulionis bei Robertas Kupčikas.

Prieš varžybas vykusių treniruočių metu „RIMO Racing“ komandos vadovas, Linas Nemura sakė: „Lengvo starto nei vienas iš mūsų nesitikėjome. Visgi, šiose varžybose pirmą kartą tenka išbandyti ką tik įsigytą „Honda Civic TCR“ automobilį“.

Penktadienį vykusioje kvalifikacijoje nuogąstavimai pasitvirtino - nei vienas iš lenktynininkų nesuspėjo tinkamai sau susireguliuoti automobilio, tad kvalifikacijos galutinis rezultatas - tik septintas iš vienuolikos dalyvių SP3 klasėje.

Beje, organizatoriams šio naujutėlio automobilio priskyrimas klasei buvo nemažas iššūkis. TCR tipo automobiliai tik palyginti nesenai pradėjo dalyvauti ilgų nuotolių lenktynėse, o tokiai „Hondai“ tai apskritai pirmas kartas. Galų gale lietuvius priskyrė į SP3 klasę, nors daugelis kitų TCR tipo automobiliai važiuoja žemesnio galingumo - TCR arba A3 - klasėse.

Lenktynininkai dėl to labai nepergyveno ir svarbiausiu uždaviniu sau išsikėlė iš principo sutvarkyti visus parametrus taip, kad iš automobilio išpeštų viską, kas įmanoma. O jau tada, visi trys pakankamai pasitiki savo jėgomis, kad nenusileis niekam net ir šioje pakankamai galingų automobilių klasėje. Greiti lenktynininkai, tinkamai sureguliuotas ir patikimas automobilis - gera kombinacija bet kuriose ilgų nuotolių lenktynėse.

„Po šio savaitgalio tikrai jau turėtume būti gerai pasiruošę ir Lietuvoje liepos mėnesį vyksiančioms „Eneos 1000 km“ lenktynėms. Toks mūsų ir yra šių metų planas, kurio pradedam laikytis. Geriausią sportinę formą ir automobilio supratimą tikimės pasiekti būtent šioms, bene garsiausioms Lietuvos lenktynėms“, - sakė Martynas Samuitis.

„RIMO Racing“ jau laimėjo šiemet Estijoje vykusiame „Baltic Endurance“ čempionato etape. Tąkart dar važiavo su dyzeliniu BMW. Nors tikėjosi, kad su Honda bus greitesni, kol kas palyginimas Zandvoorto trasoje yra BMW naudai. Bet, kaip perduoda Robertas Kupčikas: „Iki lenktynių starto turėtume tas vieną-dvi sekundes pagreitėti ir tikimės, kad viskas bus gerai“.

„Hankook 12h series“ etapo Zandvoorto startas penktadienį. Pravažiavus tris valandas, varžybos bus stabdomos. Likusias devynias valandas sportininkai įveiks šeštadienį, o varžybų finišas - 19 val.

GALERIJA

  • Martynas Samuitis
  • Po pergalės Estijoje „RIMO Racing“ ekipa startuos lenktynėse Olandijoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS