Prasidėjusioje Lietuvos rankinio lygoje – daugiau rungtynių ir sunkiai nuspėjami favoritai | KaunoDiena.lt

PRASIDĖJUSIOJE LIETUVOS RANKINIO LYGOJE – DAUGIAU RUNGTYNIŲ IR SUNKIAI NUSPĖJAMI FAVORITAI

  • 0

Prasidėjo 2023-2024 m. Lietuvos rankinio lygos (LRL) sezonas. Kaip ir praėjusį sezoną, LRL pirmenybėse žaidžia septynios komandos. Lyginant su praėjusiu sezonu, buvo pakeista LRL varžybų sistema ir reguliariajame sezone komandos sužais trečdaliu rungtynių daugiau.

„Buvo nuspręsta didinti rungtynių skaičių reguliariajame sezone, kad turai vyktų kone kiekvieną savaitgalį. Reguliariajame sezone bus žaidžiami trys ratai ir iš viso vyks net 63-ejos rungtynės. Kiekviena komanda sužais po 18 rungtynių, vietoje praėjusį sezoną buvusių 12 rungtynių. Neliks didelių tarpų prieš atkrintamąsias varžybas, kai komandos neturėjo oficialių rungtynių per ilgą laiką, – pasikeitimus pristatė LRL direktorius Tadas Jansonas. – Atkrintamųjų varžybų sistema liko ta pati. Iškart į pusfinalį pateks reguliariajame sezone pirmąsias dvi vietas užėmusios komandos. 3-6 pozicijas užėmusios ekipos dėl kelialapio į pusfinalį iki dviejų pergalių kovos ketvirtfinalyje. Pusfinalyje bus žaidžiama iki dviejų pergalių, o finale dėl aukso kovojama iki trijų laimėtų rungtynių.“

Su nauju LRL logotipu sezoną pasitikusios lygos sezonas prasidėjo Panevėžyje, kur Lietuvos vicečempionai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai 38:16 (18:9) nugalėjo Panevėžio „SC-RSSG-Grifo“ komandą.

6 įvarčius nugalėtojams pelnė iš Islandijos „Selfoss“ komandos grįžęs buvęs nacionalinės Lietuvos rinktinės rankininkas Karolis Stropus. 6 įvarčius prie pergalės pridėjo ir Paulius Čėsna, 5 kartus pasižymėjo Tomas Drakšas. Panevėžio ekipai 4 įvarčius pelnė Mindaugas Barzdenis, po 3 įvarčius įmetė Amandas Šarkanas ir Ignas Storiukas.

Dar vienos LRL pirmo turo rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį. HC „Vilnius“ namuose priims Alytaus „Varsos-Stronglaso“ komandą.

Pirmo turo rungtynes vėliau sužais EHF Europos taurės turnyro pirmame etape dalyvaujančios Kauno „Granitas-Kario“ ir Vilniaus „Amber“ komandos. „Granitas-Karys“ šeštadienį ir sekmadienį Garliavoje susitiks su Islandijos čempionu „Valur“ klubu. „Amber“ rankininkai abejas rungtynes su „Brixen“ ekipa žais svečių aikštelėje Italijoje.

Europos taurės turnyrą nuo antro etapo pradės Lietuvos čempionai Vilniaus „Šviesos“ rankininkai ir vicečempionas „Dragūnas“.

„Prasidėjęs LRL sezonas žada didžiulę intrigą. Pirmo komandų šešeto susitikimai visada būna nenuspėjami ir netgi autsaideriai gali nustebinti ir atimti taškus ir favoritų, – tvirtina LRL vadovas T. Jansonas. – Pastaruosius trejus metus Lietuvos čempione tapo „Šviesa“, tačiau lemiamose vilniečių dvikovose prireikė ir pratęsimų, ir lemiamų finalo serijos rungtynių serijos. Praėjusiame sezone „Šviesa“ reguliariajame sezone užėmė tik trečią vietą ir net neiškovojo tiesioginio kelialapio į pusfinalį. Bet atkrintamosiose varžybose demonstravo čempionišką žaidimą ir apgynė titulą.“

Šį sezoną „Šviesai“ jau tikrai nepavyks pakartoti praėjusio sezono sėkmės, kai Vilniaus ekipa laimėjo visus tris titulus – Lietuvos čempionato auksą, Lietuvos rankinio federacijos taurę ir supertaurę. Prieš savaitę vykusiose supertaurės rungtynėse „Šviesos“ rankininkai 32:33 pralaimėjo „Varsos-Stronglaso“ komandai.

GALERIJA

  • Prasidėjusioje Lietuvos rankinio lygoje – daugiau rungtynių ir sunkiai nuspėjami favoritai
rankinis.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS