Tarptautiniai bokso mačai: vyrų kovos – nežūtbūtinės, moterų – dėl medalių | KaunoDiena.lt

TARPTAUTINIAI BOKSO MAČAI: VYRŲ KOVOS – NEŽŪTBŪTINĖS, MOTERŲ – DĖL MEDALIŲ

„Mes ir mūsų varžovai esame tos pačios nuomonės: svarbiausia – ne pergalė bet kokia kaina, o kokybiškos ir sporto mėgėjams patrauklios kovos, atgaivinta draugiška tradicija“, – sakė bokso treneris Marius Palionis.

Tarp svečių – čempionas

Šiandien 19 val. Kaune, prekybos ir pramogų centre „Akropolis“, ir spalio 23-iąją 18 val. Tauragėje, „Bastilijos“ sporto komplekse, vyks tarptautiniai bokso mačai – jėgas išmėgins Lietuvos ir Ukrainos kovotojai.

M.Palionio vadovaujamai mūsų šalies rinktinei ruošiasi atstovauti kauniečiai Andrėjus Lavrenovas (svorio kategorija iki 63,5 kg), Nedas Gudomskas (iki 67 kg), Laimonas Raibikis (iki 67 kg), Robertas Liorančas (iki 80 kg), Simonas Urbonavičius (iki 92 kg), Jonas Jazevičius (per 92 kg) ir Algirdas Baniulis (per 92 kg), marijampolietis Modestas Žmuidina (iki 63,5 kg), visaginietis Aleksandras Trofimčiukas (iki 75 kg), iš Naujosios Akmenės kilęs Arvydas Dainys (iki 75 kg), šilutiškis Vytautas Balsys (iki 75 kg) ir vilnietis Darius Vaišnorovičius (iki 92 kg).

Ukrainiečių gretose – 2021 m. šalies čempionas Viktoras Petrovas (iki 67 kg), prizininkai Dmitro Kulia (iki 75 kg), Arkadijus Karcanas (iki 92 kg).

Formalumų barjerai

„Planavome Kaune ir Tauragėje surengti po dešimt dvikovų, tačiau ukrainiečiams dėl įvairių priežasčių nepavyko sutvarkyti išvykimo iš savo šalies formalumų, tad sulaukėme tik šešių sportininkų“, – sakė M.Palionis.

2020 m. Lietuvos čempionas ir 2021 m. vicečempionas, 26-ojo Algirdo Šociko turnyro nugalėtojas J.Jazevičius pabrėžė, kad Ukrainos boksininkai – tiek lyderiai, tiek vadinamieji antrieji ar tretieji kandidatai į rinktines – yra gerai pasirengę, aukšto meistriškumo oponentai.

„Su ukrainiečiais boksavausi ir oficialiose, ir treniruočių pobūdžio varžybose. Jie stiprūs ir fiziškai, ir taktiškai“, – teigė J.Jazevičius.

Pasak kovotojo, tai, kad Ukraina sudėtingu šaliai metu suburia komandas, dalyvauja tarptautiniuose sporto renginiuose, liudija tvirtą tautos charakterį, didelį patriotiškumą.

Žengs į ringą

Kauno prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ įrengtame ringe J.Jazevičius kovos su Viačeslavu Gavriliuku.

Taip pat boksuosis L.Raibikis ir Viktoras Petrovas, A.Trofimčiukas ir D.Kulia, V.Balsys ir Vladimiras Mandziukas, S.Urbonavičius ir Denisas Salabajus bei D.Vaišnorovičius ir A.Karcanas.

Viena dvikova bus lietuviška – susitiks M.Žmuidina ir A.Lavrenovas.

Renginio mecenatas – „Old Town Barbers“, pagrindinis rėmėjas – Lietuvos bokso federacija, rėmėjai – UAB „Heiga“, soliariumų studija „Costa SOL“, „Vivus Finance“, Kauno „Akropolis“, Lietuvos sporto universitetas.      

Tauragėje susikaus N.Gudomskas ir V.Petrovas, A.Trofimčiukas ir V.Mandziukas, A.Dainys ir D.Kulia, S.Urbonavičius ir A.Karcanas, D.Vaišnorovičius ir D.Salabajus, A.Baniulis ir V.Gavriliukas.

Be to, pirštines surems mūsiškiai A.Lavrenovas ir L.Raibikis, o R.Liorančo varžovas bus latvis Rudolfas Ozolas.

Užsitikrino medalius

Lietuvos ir Ukrainos boksininkės jau užsitikrino iš viso aštuonis Europos čempionato medalius.

Budvos mieste (Juodkalnija) vykstančių varžybų pusfinaliuose kovos dvi mūsų šalies sportininkės ir šešios ukrainietės.

Klaipėdietė Ana Starovoitova (svorio kategorija iki 60 kg) aštuntfinalyje 4:1 įveikė Šveicarijos atstovę Marją Aną Milisič, o ketvirtfinalyje 4:1 nugalėjo suomę Anni Viantie. Pastaroji pergalė garantavo mažiausiai Europos čempionato bronzą.

Svorio kategorijos iki 81 kg grupėje registravosi tik šešios kovotojos. Burtai buvo palankūs pasaulio čempionei Gabrielei Stonkutei – kretingiškė iškart pateko į pusfinalį ir šiandien susikaus su ukrainiete Raisa Piskun. Dėl kito kelialapio į finalą varžysis lenkė Martyna Jancelewicz ir vengrė Timea Nagy.

Vietas tarp prizininkių jau turi kitos Ukrainos boksininkės – Tatjana Kob (iki 52 kg), Anastasija Kovalčiuk (iki 54 kg), Marija Bova (iki 63 kg), Anastasija Černokolenko (iki 75 kg, ketvirtfinalyje nugalėjo mūsiškę Ivetą Lešinskytę) ir Marija Lovčinska (per 81 kg).

Aštuntfinalyje ukrainietė Ana Lysenko (iki 66 kg) įveikė Austėją Aučiūtę, bet ketvirtfinalyje pralaimėjo turkei Busenaz Surmeneli.

GALERIJA

  • Sėkmė: Europos čempionate A.Starovoitova jau nugalėjo dvi varžoves <span style=color:red;>(kairėje – treneris V.Bružas)</span>.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS