A. White'as: mano jėgos – komandai | KaunoDiena.lt

A. WHITE'AS: MANO JĖGOS – KOMANDAI

"Džiaugiuosi galėdamas rungtyniauti Šarūno Jasikevičiaus komandoje", – pabrėžė Kauno "Žalgirio" legionierius Aaronas White'as, jau per savo debiutinį Eurolygos sezoną su komandos draugais iškovojęs teisę varžytis ketvirtfinalyje.

25-erių metų amerikietis Eurolygos turnyre pelno vidutiniškai po 9,6 taško, atkovoja po 4,6 kamuolio ir renka po 10,8 naudingumo balo (tai – ketvirtas rezultatas tarp visų žalgiriečių).

– Aaronai, "Žalgiris" po ilgos pertraukos pateko į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Ar esate tuo patenkinti? – A.White'o paklausė Javiras Gancedo, oficialaus Eurolygos tinklalapio apžvalgininkas.

– Be abejonės. Vis dar kovojame dėl aukštesnės vietos, kokią tik galime pasiekti. Mums ketvirtfinalis – puikus pasiekimas. Noriu padėkoti komandos draugams, trenerių štabui, visiems klubo darbuotojams. Dėl bendrų pastangų šie metai klostosi puikiai.

– Kas lėmė sėkmingą tavo debiutą Eurolygoje?

– Kai tik atvykau į "Žalgirį", treneris Š.Jasikevičius pasakė, kad norėjo, jog būčiau jo sistemos dalis. Visur, kur tik žaidžiau, buvau komandinis žaidėjas, tad ir šį kartą dėkoju mūsų įžaidėjams, aikštėje randantiems mane, padedantiems man. Tiesiog stengiuosi atiduoti visas jėgas, o kai taip darai, gali nutikti daug gerų dalykų.

– Ar manote, kad žaisdamas krepšinio šalyje Lietuvoje, jūs tapote geresniu krepšininku nei bet kada anksčiau?

– Galima taip pasakyti. Be to, labai didelė mūsų sėkmės dalis – sirgaliai. Jie nuostabūs. Žaisti jų apsuptyje – vienas malonumas, visos Eurolygos rungtynės "Žalgirio" arenoje – nepakartojamos. Komandai tai suteikia pasitikėjimo savimi, norisi žaisti iš visų jėgų ir taip atsidėkoti klubui bei jo gerbėjams.

– Būdamas žalgirietis, Kaune tikriausiai esate gerai žinomas. Kaip reaguojate į tai?

– Tai labai geras jausmas. Žmonės Kaune – puikūs, jie maloniai priima mane ir mano šeimą. Labai smagu einant gatve sulaukti sveikinimų su geromis rungtynėmis ir geru žaidimu.

– Kaip jaučiatės žaisdamas komandoje, kurios treneris – legendinis krepšininkas, jau pasiekęs puikių rezultatų vadovaudamas kitiems?

– Aš augau ne Europoje, tačiau girdėjau apie Š.Jasikevičiaus, kaip krepšininko, sėkmingą karjerą. Jis puikiai išmano krepšinį ir gali nuspėti daug dalykų dar prieš jiems įvykstant. Manau, tai padėjo jam tapti didžiu žaidėju, tai padeda jam kaip treneriui – matyti visumą, kas vyksta aikštėje ir nukreipti žaidėjus į reikiamas pozicijas. Jis ir mane išnaudoja labai tinkamai, prašo daryti tai, ką moku geriausiai.

– "Žalgiryje" yra ir Eurolygos rekordininkas Paulius Jankūnas. Kaip jis padėjo jums įsilieti į komandą?

– Paulius daugybę metų žaidžia aukščiausiu lygiu. Stengiuosi klausytis visų jo patarimų. Labai padeda tai, kad esame tos pačios pozicijos žaidėjai. Kita vertus, mes – skirtingų stilių žaidėjai, taigi galime būti viename penkete: aš užimdamas sunkaus puolėjo poziciją, o jis – vidurio puolėjo. Gerai sutariame aikštėje ir už jos ribų, jis man lyg mokytojas.

– Kuri Eurolygos komanda, išskyrus "Žalgirį", tavo nuomone šį sezoną pajėgiausia nueiti visą kelią?

– Maskvos CSKA arba Stambulo "Fenerbahce". Manau, šių ekipų sudėtys tokios, kad gali realizuoti daugybę žaidimo užduočių, abiem komandoms vadovauja sumanūs treneriai. Ir CSKA, ir "Fenerbahce" turi geras galimybes laimėti Eurolygos čempionų trofėjų, tačiau, kita vertus, nekantraujame su viena šių ekipų susitikti ketvirtfinalyje. Šioje Eurolygoje laimėti gali bet kas, tai matome kiekvieną savaitę. Laukiame iššūkių, jau įveikėme daug gerų komandų.

– Taip arti Eurolygos finalo ketverto "Žalgiris" nebuvo jau daugiau nei dešimtmetį. Ką jums reikštų kelialapis į Belgradą?

– Labai daug. Ypač man – juk Eurolygoje žaidžiu tik pirmą sezoną, tačiau dar daugiau – pačiam klubui. Taip pat tokiems vyrukams kaip Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis ir kitiems, kurie jau metų metus – su "Žalgiriu". Be to – sirgaliams, apskritai visai bendruomenei. Vis dėlto mūsų laukia dar ne vienas išbandymas. Turime sutelkti visas jėgas ir eiti į priekį – rungtynės po rungtynių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS