D. Motiejūnas lieka Hjustone – „Rockets“ panoro jį išsaugoti | KaunoDiena.lt

D. MOTIEJŪNAS LIEKA HJUSTONE – „ROCKETS“ PANORO JĮ IŠSAUGOTI

Donatas Motiejūnas į Bruklino „Nets“ nesikels. Tinklalapio „yahoo.com“ žurnalistas Adrianas Wojnarowski pirmasis paskelbė, o netrukus kiti šaltiniai patvirtino informaciją, kad Hjustono „Rockets“ pasiūlė analogišką sutartį, kokią D. Motiejūnas buvo sudaręs su „Nets“, ir išsaugos lietuvį savo gretose.

D. Motiejūnas su „Nets“ penktadienį pasirašė ketverių metų 37 mln. JAV dolerių sutartį, tačiau „Rockets“ turėjo teisę per 3 paras pasiūlyti analogiškas sąlygas. Iki termino pabaigos likus septynioms valandoms, pranešta, kad Hjustono klubas nusprendė išsaugoti D-Mo.

Tai reiškia, kad D. Motiejūnas liks žaisti komandoje, kurioje rungtyniavo visą karjerą NBA nuo 2012 metų.

„Tai nebuvo sunkus sprendimas, – sumanymą išlaikyti D. Motiejūną komandoje komentavo „Rockets“ savininkas Leslie Alexanderis. – Mes nepaleidžiame žaidėjų, kurie ateityje, galvojame, gali būti labai geri krepšininkai. Nėra daug 7 pėdų (213 cm) ūgio žaidėjų, kurie turėtų tokius sugebėjimus, kokius turi D-Mo.“

Kad atlaisvintų vietą Motiejūnui, „Rockets“ atleis gynėją Bobby Browną.

Motiejūno sutartis su „Nets“ buvo sudaryta su keliais saugikliais, kurie ir galėjo paskatinti „Rockets“ išsaugoti jį komandoje.

Neoficialiais duomenimis, D. Motiejūnas, vos pasirašęs kontraktą, uždirbs 5 mln. JAV dolerių, o likusį šio sezono uždarbį, 3,5 mln., gaus, jeigu nepatirs nugaros traumos iki sausio 10 dienos.

Jeigu iki kovo 1 dienos nenutiks nieko blogo su nugara, įsigalios 9 mln. JAV dolerių vertės sutartis antrajam sezonui.

Prieš 2018-2019 ir 2019-2020 metų sezonus, iki atitinkamų metų liepos 7 dienos, klubas turės teisę apsispręsti, ar pratęsti kontraktą trečiajam ir ketvirtajam sezonui. Tai – taip pat saugikliai dėl nugaros, kurią D. Motiejūnas operavo prieš pusantrų metų.

Motiejūnas „Rockets“ komandoje praleido keturis sezonus, o šią vasarą tapo apribotu laisvuoju agentu. „Rockets“ jam pateikė kvalifikacinį 4,4 mln. JAV dolerių pasiūlymą, kurio lietuvis nepriėmė ir kuris baigė galioti spalio 1-ąją.

Po to derybos su „Rockets“ taip ir neišsivystė, kol galiausiai „Nets“ pasiūlė lietuviui ketverių metų kontraktą.

Motiejūnas dabar turės praeiti medicininį patikrinimą „Rockets“ komandoje ir tada įsigalios jo sutartis. Tai neturėtų tapti problema, kadangi dar prieš pasirašydamas sutartį su „Nets“, D-Mo atlaikė visą seriją testų Brukline.

„Rockets“ praėjusį sezoną išmainė Motiejūną į Detroito „Pistons“ komandą, tačiau netrukus ji mainus atšaukė pareiškusi, kad lietuvio nugaros būklė neatitiko jos lūkesčių.

13 pergalių per 20 rungtynių iškovojusi „Rockets“ komanda NBA Vakarų konferencijoje žengia ketvirta. Penktadienio naktį „Rockets“ keliaus į Oklahomą, kur kausis su Domanto Sabonio atstovaujama vietos „Thunder“.

Tuo metu kitą pirmadienį „Rockets“ priims „Nets“ ekipą, kurios nariu D. Motiejūnas taip ir netapo.
 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS