Legenda atsisveikino su trenksmu – trigubas D. Wade'o dublis | KaunoDiena.lt

LEGENDA ATSISVEIKINO SU TRENKSMU – TRIGUBAS D. WADE'O DUBLIS

16 sezonų NBA trukusi Dwyane'o Wade'o karjera – baigta. Legendos paskutinėse karjeros rungtynėse Majamio „Heat“ (39-43) išvykoje 94:113 (23:32, 24:31, 24:29, 23:21) nusileido Bruklino „Nets“ (42-40) ekipai.

Rezultatyviausias nugalėtojų komandos žaidėjas D'Angelo Russellas pelnė 21 tašką (0/2 dvit., 7/11 trit.), tačiau ne jis buvo svarbiausias vakaro žmogus, o Wade'as.

Gynėjo palaikyti į paskutinias rungtynes atvyko „Banano valties“ (ang. „Banana boat“) atstovai: Chrisas Paulas, LeBronas Jamesas bei Carmelo Anthony, o Wade'as jų akivaizdoje surinko penktąjį karjeros trigubą dublį: 25 taškai (7/15 dvit., 3/13 trit., 2/3 baud.), 11 kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

„Aš nežinau kodėl, bet prieš dvikovą jaučiausi taip, kad visi galvoja, jog įmesiu 60 taškų kaip Kobe, – po rungtynių geros nuotaikos nestokojo Wade'as. – Vis dėlto pagalvojau, kad turiu atlikti trigubą dublį, taip bus lengviau.

Esu patenkintas šiuo sezonu. Gaila, jog mums nepavyko iškopti į atkrintamąsias, bet tai, ko aš tikėjaus iš šių metų, įgyvendinau.“

Po mačo legendai duoklę atidavė „Nets“ lyderis Russellas.

„Žmogus išėjo su trigubu dubliu. Tai negali būti nepaminėta. Jis padarė didelę įtaką daugeliui žaidėjų, nes buvo franšizės žaidėjas daugelį metų. Ponas Majamis“, – susižavėjimo neslėpė Bruklino ekipos gynėjas.

Prieš dvikovą Anthony ir Paulas su žiūrovais skandavo: „Mes norime Wade'o!“, o „Heat“ strategas Erikas Spoelstra, atrodo, išgirdo šį prašymą. Wade'as ant parketo praleido 35 minutes, o tai yra ilgiausias jo laikas praleistas aikštėje šį sezoną.

Po mačo „Heat“ legenda savo marškinėlius įteikė Anthony.

Nors didžiausias dėmesys šiose rungtynėse buvo skirtas Wade'ui, tačiau „Nets“ pasiekė svarbią pergalę, kuri lėmė, jog Bruklino ekipa finišavo 6-oje Rytų konferencijos vietoje bei atkrintamųjų starte susikaus su Filadelfijos „76ers“ ekipa.

„Nets“: D'Angelo Russellas 21 (7/11 trit.), Shabazzas Napieras 20, Rodions Kurucs 15 (9 atk. kam.), Treveonas Grahamas 11, Rondae Hollissas-Jeffersonas (12 atk. kam.) ir Caris LeVertas po 10.

„Heat“: Dwyane'as Wade'as 25 (11 atk. kam., 10 rez. perd.), Duncanas Robinsonas 15, Derrickas Jones'as 13, Udonis Haslemas 12 (11 atk. kam.), Bam Adebayo 10.

Gairės: dwyane wade, NBA, Heat, Nets
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS