Lemiamame serijos mače – įspūdingas sugrįžimas ir paskutinių sekundžių drama | KaunoDiena.lt

LEMIAMAME SERIJOS MAČE – ĮSPŪDINGAS SUGRĮŽIMAS IR PASKUTINIŲ SEKUNDŽIŲ DRAMA

  • 0

Įspūdingą seriją krepšinio gerbėjams padovanojusios „Denver Nuggets“ ir „Utah Jazz“ komandos nenuvylė ir lemiamose septintosiose rungtynėse. Iki paskutinės sekundės kovojusių ekipų peštynėse galiausiai triumfavo „Nuggets“ – Nikolos Jokičiaus vedama komanda 80:78 (26:21, 24:15, 15:24, 15:18) nugalėjo „džiazmenus“ ir seriją laimėjo 4-3.

„Nuggets“ šioje serijoje atsitiesė nepaisant to, jog po ketvirtųjų rungtynių atsiliko 1-3. Mike'o Malone'o auklėtiniai tapo vos 12-ąja komanda NBA istorijoje, panaikinusia tokį deficitą serijoje ir žengusia į kitą etapą.

Tiesa, daugiau nei pusę rungtynių atrodė, kad Denverio krepšininkams pergalę lemiamame susitikime pavyks pasiekti gerokai paprasčiau.

Jau pirmajame kėlinyje „Nuggets“ atitrūko dviženkliu skirtumu (26:16), o po sėkmingos antrojo ketvirčio pradžios Denverio pranašumas išaugo iki 19 taškų – 46:27.

Tokią pačią persvarą „Nuggets“ turėjo ir trečiojo kėlinio pradžioje (55:36), bet tuomet prabilo iki tol tylėjęs ir antrojo ketvirčio pabaigoje tik 2 taškus savo sąskaitoje turėjęs Donovanas Mitchellas.

„Jazz“ lyderis pelnė 14 taškų iš eilės ir Jutos komanda pradėjo savo sugrįžimą į rungtynes – po trijų kėlinių ji atsiliko jau tik 60:65.

Dar vieną sėkmingą atkarpą ketvirtojo ketvirčio pradžioje sužaidę „Jazz“ krepšininkai po 6 iš eilės Rudy Gobert'o taškų išsiveržė į priekį 68:65, o rungtynių nugalėtojo likimas sprendėsi paskutinėmis rungtynių sekundėmis.

Rezultatui esant lygiam 78:78, labai svarbų metimą likus žaisti 27,8 sek. pataikė N.Jokičius, išvedęs savo komandą į priekį 80:78.

Kitoje aikštės pusėje iniciatyvos ėmėsi D.Mitchellas, bet jį sustabdė tik prieš kelias dienas į aikštę po traumos grįžęs Gary Harrisas, o „Nuggets“ gavo šansą „uždaryti“ seriją.

Visgi drama šiose rungtynėse nesibaigė – Torrey Craigas greitoje atakoje prametė iš po krepšio, o „Jazz“ likus 4 sekundėms gavo paskutinį šansą.

Juo pasinaudoti bandė komandos veteranas Mike'as Conley, tačiau jo iš toli paleistas kamuolys išsisuko iš lanko – į antrąjį Vakarų konferencijos atkrintamųjų etapą keliauja „Nuggets“ krepšininkai.

Ten jų jau laukia „Los Angeles Clippers“ ekipa, kuri 4-2 nugalėjo „Dallas Mavericks“ krepšininkus. Pirmoji „Clippers“ ir „Nuggets“ akistata bus žaidžiama naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Lemiamose „Nuggets“ ir „Jazz“ rungtynėse dominavo gynyba, o iki tol spindėję komandų lyderiai Jamalas Murray ir D.Mitchellas buvo gerokai sukaustyti.

Denverio kanadietis, per ankstesnes trejas rungtynes rinkęs net po 47,3 taško, šįkart pataikė vos 7 metimus iš 21 ir rungtynes užbaigė surinkęs 17 taškų, tuo tarpu „Jazz“ vedlys, iki tol serijoje turėjęs 37,8 taško vidurkį, šįsyk pasižymėjo 22 taškais, bet pataikė tik 9 metimus iš 22 bei suklydo 9 kartus.

Abejose komandose lemiamu metu žibėjo centrai iš Europos – N.Jokičius ne tik pataikė pergalingu tapusį metimą, bet ir su 30 taškų buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas, o R.Gobert'as užfiksavo įspūdingą dvigubą dublį – 19 taškų ir 18 sugriebtų kamuolių.

„Nuggets“ antrajame atkrintamųjų etape žais antrą sezoną iš eilės. Pernai septynių rungtynių trileryje Denveris 3-4 nusileido „Portland Trail Blazers“ krepšininkams.

„Nuggets“: Nikola Jokičius 30 (10/18 dvit., 14 atk. kam.), Jamalas Murray 17 (6/15 dvit., 1/6 trit.), Michaelas Porteris 10 (9 atk. kam.).

„Jazz“: Donovanas Mitchellas 22 (7/14 dvit., 2/8 trit., 9 atk. kam., 9 kld.), Rudy Gobert'as 19 (8/13 dvit., 18 atk. kam.), Jordanas Clarksonas 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS