„Rockets“ atsisakė D. Motiejūno – jis tapo laisvuoju agentu | KaunoDiena.lt

„ROCKETS“ ATSISAKĖ D. MOTIEJŪNO – JIS TAPO LAISVUOJU AGENTU

Donatas Motiejūnas Hjustono „Rockets“ komandos marškinėlių nebevilkės. Kontraktas tarp lietuvio ir Teksaso komandos neįsigaliojo, o „Rockets“ dar ir atsisakė teisių į jį.

Tai reiškia, kad D. Motiejūnas tapo neapribotu laisvuoju agentu ir naują komandą galės rinktis laisvai.

Toks įvykių posūkis – naujausia serija nesibaigiančioje lietuvio dramoje.

„Rockets“ su D. Motiejūnu praėjusią savaitę susitarė dėl ketverių metų 35 mln. JAV dolerių kontrakto, tačiau oficialiai apie jį „Rockets“ taip ir nepaskelbė. Lietuvis praėjusį penktadienį atvyko į Hjustono treniruočių centrą, bet netrukus buvo išsiųstas namo.

Oficiali tokio sprendimo priežastis nebuvo paskelbta, tačiau neoficialiai pranešta, kad „Rockets“ klubui reikėjo gauti daugiau medicininės informacijos apie lietuvio būklę.

Pirmadienį buvo paskelbta, kad klubas kartu su D. Motiejūno agentais ir lyga ieško situacijos sprendimo.

Panašu, kad tas sprendimas buvo visiškas teisių į D. Motiejūną atsisakymas.

Tai reiškia, kad dabar gavęs pasiūlymą iš kitos NBA komandos, 213 cm ūgio puolėjas iš karto galės su ja sudaryti sutartį. Visgi jis artimiausius metus nebegalės tapti Bruklino „Nets“ nariu – tai jam draudžia NBA taisyklės.

Prieš tai nuo „Nets“ komandos D. Motiejūną atskyrė „Rockets“, kuri gruodžio pradžioje permušė Bruklino klubo pasiūlymą ir nusprendė išsaugoti lietuvį savo gretose.

Tuomet pats D. Motiejūnas atsisakė atvykti į „Rockets“ medicininę apžiūrą, nes šis klubas neketino mokėti premijų, kurios buvo numatytos kontrakte su „Nets“. Galiausiai abi pusės susiderėjo dėl naujo kontrakto, bet jam taip pat nebuvo lemta įsigalioti.

Jeigu D. Motiejūnas būtų atvykęs į „Rockets“ medicininę apžiūrą ir jos nepraėjęs, tuomet būtų įsigaliojusi jo sutartis su „Nets“. Tačiau kadangi buvo sudarytas naujas kontraktas, tai dabar užkerta kelią puolėjui grįžti į Brukliną.

Motiejūno ir „Rockets“ išsiskyrimą galėjo lemti lietuvio nugaros traumų istorija. Aukštaūgiui buvo atliktos dvi nugaros operacijos, po kurių jis taip ir neįsibėgėjo.

Nors tiek sutartyje su „Nets“, tiek kontrakte su „Rockets“ buvo daug saugiklių dėl sutarties trukmės, jie neapsaugojo D. Motiejūno nuo to, kad jis vėl tapo laisvuoju agentu.

„Rockets“ komandoje D. Motiejūnas žaidė nuo 2012 metų. 2015 metų pavasarį jį sustabdė nugaros trauma.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS