Skambios karjeros pabaiga: D. Nowitzki atsisveikino su Dalasu | KaunoDiena.lt

SKAMBIOS KARJEROS PABAIGA: D. NOWITZKI ATSISVEIKINO SU DALASU

Nors daug kas tai jautė, Dirkas Nowitzki patvirtino – jo karjera baigta. Tai vokietis oficialiai paskelbė po paskutiniųjų Dalaso „Mavericks“ namų rungtynių, kai buvo surengta šilta jo karjeros pagerbimo ceremonija.

Ceremonijoje dalyvavo ryškiausios NBA praeities žvaigždės – Larry Birdas, Charlesas Barkley, Scottie Pippenas, Shawnas Kempas ir pirmasis vokietis NBA, Detlefas Schremfas. Tai – krepšininkai, iš kurių D. Nowitzki mokėsi ir laikė savo herojais.

„Jūs nė neįsivaizduojate, ką reiškia jus čia matyti“, – į ceremonijos svečius kreipėsi D. Nowitzki, po to, kai jie vienas po kito pasakė trumpas, tačiau įkvepiančias kalbas apie vokietį.

„Man buvo vienas malonumas tave stebėti, nes žaidei krepšinį teisingai“, – sakė Ch. Barkley.

„Tu šią lygą padarei geresnę. Tai – didelis pasiekimas“, – pridėjo L. Birdas.

D. Nowitzki visus 21 karjeros metus praleido Dalase ir ceremonija buvo pavadinta 41.21.1 – taip įprasminant jo marškinėlių numerį, sezonų skaičių ir vienintelę komandą, kurioje Dirkas žaidė.

Matydamas, kokia grandiozinė ceremonija surengta jo garbei, D. Nowitzki pajuokavo klubo savininkui Markui Cubanui, kad „įdomu, ką jis dabar padarys per marškinėlių pagerbimo ceremoniją, nes kartelė iškelta labai aukštai“.

„Kaip jau galite įtarti, tai mano paskutinės namų rungtynės“, – publikai pareiškė D. Nowitzki, o žiūrovai ėmė skanduoti „dar vienus metus“.

Paskutiniame namų pasirodyme jis dvikovą pradėjo starto penkete ir per 33 minutes pelnė 30 taškų, išmesdamas net 31 metimą. Tai buvo jo rezultatyviausios sezono rungtynės, o „Mavericks“ įveikė Fynikso „Suns“ 120:109.

„Atrodė, kad šiandien metei į krepšį 41 kartą“, – pajuokavo „Mavericks“ treneris Rickas Carlisle'as, turėdamas omenyje D. Nowitzki marškinėlių numerį.

Fynikso komandai Jamalas Crawfordas pelnė 51 tašką ir D. Nowitzki pajuokavo, kad „Suns“ gynėjas praktiškai pavogė jo šou. Tarsi atsiprašydamas už tai, ceremoniją stebėjęs J. Crawfordas paslėpė galvą rankšluostyje.

D. Nowitzki su „Mavericks“ 2011 metais tapo NBA čempionu, o 2007 metais buvo išrinktas naudingiausiu lygos krepšininku.

„Mavericks“ savininkas Cubanas pažadėjo, kad klubas gerbė ir ateityje gerbs geriausią savo visų laikų krepšininką.

„Pažadu, kad tęsime tai, ką mus išmokei, – sakė Cubanas. – Pažadu, kad mūsų komandoje turėsi darbo vietą iki pat gyvenimo pabaigos, kad ir ką darytumei. Pažadu, kad į arenos palubes iškelsime tavo marškinėlius. Ir pažadu, kad prie arenos pastatysime didžiausią visų laikų skulptūrą.“

Pastarąjį teiginį itin šiltai sutiko naujoji „Mavericks“ žvaigždė Luka Dončičiius, paskutiniame D. Nowitzkio namų mače surinkęs trigubą dublį – 21 taškas, 16 atkovotų kamuolių, 11 rezultatyvių perdavimų.

Žiūrovams skanduojant „MVP“ ir „Ačiū, Dirkai“, šis paskelbė, kad liks Dalase ir baigęs karjerą.

„Niekada iš čia nebeišvyksiu – liksiu gyventi su žmona ir vaikais. Prieš 20 metų palikau Vokietiją ir tapau teksasiečiu“, – sakė D. Nowitzki.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS