Saldus revanšas Italijoje įkvėpė tolimesniems žygiams | KaunoDiena.lt

SALDUS REVANŠAS ITALIJOJE ĮKVĖPĖ TOLIMESNIEMS ŽYGIAMS

„Mūsų geriausia motyvacija yra tai, kad jau kelintas rungtynes iš eilės žaidžiame prastai“, - tvirtino Nedas Pacevičius. Naujojo „Wolves“ trenerio žodžiai pasiekė auklėtinių ausis. Vilniečiai Europos taurės („BKT EuroCup“) dvikovojeVenecijoje atsirevanšavo ( 75:57) vietos „Umana Reyer“ už nesėkmę pirmajame rate.

Galingai sužaistas rungtynių Venecijoje kėlinys nulėmė "vilkų" pergalę, nors tarptautinio sezono ir nebepratęs.

Iškovoję šeštąją pergalę vilniečiai ne tik pavijo, bet ir aplenkė savo varžovus, kadangi akistatoje Vilniuje jiems nusileido 16 taškų pranašumu. Lietuvos klubas nubraukė italų viltis tęsti kovą dėl vietos šešetuke.

Nors prieš rungtynių pradžią treneris Nedas Pacevičius akcentavo kamuolio branginimą, po kelių vilniečių klaidų kėlinio viduryje šeimininkais susikrovė 6 taškų pranašumą – 12:6. Situacija aikštelėje pasikeitė nuo suolo pakilus Garrisonui Brooksui. Aukštaūgis surinko 7 taškus ir labiausiai prisidėjo prie to, kad po pirmųjų 10 minučių rezultatas būtų lygus – 15:15.

Antrasis ketvirtis buvo labai panašus į pirmąjį. Jo viduryje „Wolves“ vėl atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje, tik šįkart – 4 taškų skirtumu (23:19). Vis tik, Jeffery Tayloro ir Christiano Mekowulu pastangomis, svečiai ne tik panaikino atsilikimą, bet ir išsiveržė į priekį 30:27. Ilsėtis komandos išėjo minimalia persvara pirmaujant „Wolves“ ekipai – 32:31.

Iškart po pertraukos sėkmingai žaidė Vilniaus komanda, kuri po Jeffery Tayloro metimo pirmavo 37:31. Vis tik, kelis sykius po savo krepšiu neatkovoti kamuoliai „Wolves“ komandai kainavo skaudžiai. Sužaidus 4 minutes priekyje vėl buvo Venecijos krepšininkai – 38:37. Dar po kelių minučių N. Pacevičius kvietėsi savo žaidėjus pasitarimui, nes komanda ėmė buksuoti tiek gynyboje, tiek puolime (39:43). Po jos „Wolves“ vėl ėmė mažinti atsilikimą. Likus žaisti pusę minutės Tre‘Shawnas Thurmanas baudos metimu išlygino rezultatą – 47:47.

Nors ketvirčio pabaigoje šeimininkai pataikė iš toli, paskutinį kėlinį „Wolves“ pradėjo spurtu ir pirmavo 55:50. Netrukus iš toli pataikė T. Thurmanas ir Eigirdas Žukauskas, o svečiai įgijo dviženklį pranašumą – 61:51. Ketvirčio viduryje iš aikštės už smūgį T. Thurmanui buvo pašalintas Davide Casarinas. Po nesportinės pražangos Vilkų persvara išaugo iki 14 taškų. Likus žaisti mažiau nei dvi minutęs, C. Mekowulu perėmė kamuolį ir dėjimu užbaigė greitą išpuolė, po kurio„Wolves“ pranašumas pašoko iki 19 taškų – 73:54.

Šiose rungtynėse Vilkams nepadėjo traumą besigydantis Vaidas Kariniauskas, likęs Lietuvoje, bei Rasheedas Sulaimonas, kurį vis dar kankina čiurnos skausmai.

„Wolves“ ekipoje taškus pelnė: Tre‘Shawnas Thurmanas 14 (8 atk. kam.), Christianas Mekowulu 12, Garrisonas Brooksas 11 (6 atk. kam.),  Eigirdas Žukauskas, Jeffery Tayloras ir Kristupas Žemaitis (7 atk. kam. ir 5 rez. perd.) po 9, Vitalijus Kozys 6, Arnas Beručka 5. Regimantas Miniotas nepasižymėjo.

„Umana Reyer“ komandai Maxas Heideggeris pelnė 19, Amedeo Tessitori – 13 taškų.

„Manau, kad tiek vyrukams, tiek man nesinori baigti Europos taurės labai prasta nata. Vis dėlto mes nesame tokia bloga komanda, kaip žaidėme paskutiniu metu. Didžiausia motyvacija - parodyti, kad esame tikrai geresnė komanda nei atrodė prieš tai“, - dėstė N. Pacevičius.

Kitas Europos taurės rungtynes „Wolves“ žais namuose sausio 30 d. su Hamburgo „Veolia Towers“ (Vokietija).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS