Atrado būdą, kaip vėl džiaugtis gyvenimu: vyro netektį ir vėžį įveikti padėjo kolibriai | KaunoDiena.lt

ATRADO BŪDĄ, KAIP VĖL DŽIAUGTIS GYVENIMU: VYRO NETEKTĮ IR VĖŽĮ ĮVEIKTI PADĖJO KOLIBRIAI

  • 1

Vyro netektį ir sunkią ligą išgyvenusi meksikietė atrado neįprastą būdą, kaip vėl džiaugtis gyvenimu. Moteris ėmė rūpintis sužeistais ir sergančiais kolibriais. Nauja veikla moterį taip įtraukė, kad dabar šių paukštukų jos namuose skraido gerokai per pusšimtį. Apie moterį ir jos paukščius pasakota LNK žiniose.

Prancūzų literatūrą studijavusi Catia tapo paukščių mylėtojų ir ornitologų patarėja Meksikoje ir kitose Lotynų Amerikos dalyse, mat savo namus ji pavertė sergančių, sužeistų ar ką tik išsiritusių kolibrių klinika.

„Daugiausia gaunu kūdikių, daugumą jų sužeidžia plėšrūs paukščiai“, – sakė paukščių mylėtoja Catia Lattouf.

Viskas prasidėjo nuo vieno kolibrio prieš dvylika metų, kuriam kitas paukštis sužalojo akį. Tada Catia‘ai jo pagailo ir moteris jį apgyvendino pas save. Paukštis tapo jos draugu ir netgi padėjo išbristi iš liūdesio ir vienatvės, kai po vyro mirties ji pati susirgo vėžiu.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Mes išoperavome jam akį. Aš paklausiau, kur šį paukštį dėsiu, ištraukiau akinius, o ant dėžutės užrašyta „Gucci“, tai pavadinau jį Gucci. Įdėjau jį į tą dėžutę ir tai buvo mano pirmasis kolibris“, – su šypsena prisiminė Catia.

Aš juos priimu, išgydau, paleidžiu, o paskui gaunu jų dar daugiau.

Vėliau draugai ir pažįstami ėmė nešti jai daugiau šių mažiausiais pasaulyje laikomų paukštukų. Ji ėmė mokytis, kaip geriau prižiūrėti šiuos iš Amerikos kilusius čiurlių šeimai priklausančius paukščius. Dabar moters namuose gyvena apie 60 kolibrių. Dešimtys skraido virš galvos, palei sienas ir jo miegamajame.

„Žmonės išsiunčia man „WhatsApp“ žinutę: „Ei, turiu sužeistą kolibrį“, aš juos priimu, išgydau, paleidžiu, o paskui gaunu jų dar daugiau“, – pasakojo moteris.

Nuo gegužės mėnesio moters, kaip patarėjos, paslaugų paklausa dar šoktelėjo. Socialinėje platformoje „TikTok“ kažkas patalpino vaizdo įrašą apie Catia‘os darbą. Jis buvo peržiūrėtas daugiau nei 1,5 mln. kartų

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gamta

Visada buvo ir bus pilna stebūklų, tik graudu,kad ne visi tai supranta ir niokoja gamtą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS